Binalar İçin Güneş Enerjisi Sistemleri

ozanty

Üye
Katılım
11 Mar 2022
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
41
Günaydın Herkeze,
Yenı çıkan BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI YÖNETMELİĞİNDE 10,000m2 den büyük binalarda %5 oranında yenilenebilir enerji kullanımı zorunlu hale geldi. (Merak edenler için Resmi Gazete sayı 31755 tarih 19 Şubat 2022 Sayfa 23 Link)
İnşaat firmasında çalışıyorum ve yakın zamanda bir ofis binası inşaatına başlıyacağız. Projelendirme daha bitmedi ama önden olası malıyet miktarlarını belirlemeye çalışıyoruz ve güneş panellerinin maliyetini ve ne kadar konulması gerektiğini belirlemeye çalıştık. İnternette bir çok değişik hesap ve açıklama var ve bunları kullanarak yaptığımız hesaplar çelişkili çıktı. Acaba kullanabilieceğimiz kaba bir hesap var mıdır? Haftaya uzman firmlalar ile konuşaçağız ama öncesinde önümüzü görmemiz açısından kaba bir hesap elimizde olursa gözel olur.
Selamlar,
Ozan
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst