Bakır kaplama tel kullanmak istermisiniz?

alpinax1

Üye
Katılım
31 Ocak 2011
Mesajlar
10
Puanları
1
aluminyum üzerine bakır kaplama 0,18mm >> 1,00mm kadar , %10bakır %90al. veya %30bakır %70 al. teli alçak gerilim kablolarında kullanıyorlar. Üretimlerinde kullanmak isteyenlere yardımcı olabilirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
biraz hile sezer gibi oldum,kötü niyetli kullanım olur gibi geldi.
daha ucuza iş kapmak, için bakır diye daha ucuz olan ,kaplamalı kabloyu sallamasınlar .....
 
SN. alpinax1, bu tip kablolar alçak gerilimin hangi aşamasında kullanılabilir ki? Alüminyumun işçiliği pek kolay değildir (Kırılgandır, darbeye bükülmeye gelmez...).

Merak ettim doğrusu...
 
Çakmak reklamı geldi aklıma. Niye yanmıyor bu? t....i değil mi yoksa? Vatandaşa t...i diye sahte çakmak mı ..... yoksa? diyordu reklamda.
 
Böyle bir kablonun iyi niyetli bir amacı olabilir mi acaba ? en basitinden aluminyumun ve bakırın böyle bir kaplama durumunda pil olayı ile korozyona uğrayacağını biliyoruz.
 
fikirlerinizde haklı olabilirsiniz. ben kablocu degilim üretiminide yapmıyorum. akımını,korozyonunu vs anlamam. bana bu lazım derler, ben getirir satarım. ama alçak gerilim hatlarında kullanılmakta oldugunu ttr gibi kablolarda kullanıldıgını biliyoruz.hatta bobinajda bile. ama bilmeyende çok. siz veya kullananlar şuana kadar bakır diye kullanıdıgınız kabloları saf bakırmı sanıyorsunuz ? dışardan bakıldıgında anlayamazsınız.
denemek isterseniz yazarsınız. saygılar
 
içi alemınyum dısı bakır baraları yıllar once. avrupa fırmasının(asea) yaptıgı ag panolarında gormus ve yıllarca sorunsuz kullanmıstık halende o sıstem kullanılıyor
korozyon olayı yoktu
 
Suçlayıcı gibi görünmek istemiyorum yanlış anlaşılmasın ama hakkatten anlamadığım nokta şu ki , bakır kaplama alüminyum bara veya kablonun ne gibi bir avantajı var ,tamamen alüminyum veya tamamen bakır bir kabloya göre.

Ben bakır kullanmam gereken yerde bakır kullanırım, alüminyumun işimi göreceği sakıncası olmayan yerlerde ise maliyet nedeniyle alüminyum tercih ederim. peki bunu nasıl bir durumda tercih etmem neden ve nasıl mantıklı olabilir anlayamadığım nokta bu, teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Cem bey, tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum sizler kadar teknik bilgim yok. ben satıcıyım. %100 aluminyum tel için birşey söyleyemem fakat %100 bakır tel ile aluminyum üzerine bakır kaplama tel arasında maliyet farkı var. elbette kalite farkı, akım farkı olabilir %100 bakır telin yerini tutmaz. mesela bir TTR kabloda bakır tel yerine kaplama bakır tel kullanılabiliyor. yani üretici maliyeti düşürmüş oluyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar ben bir kablo üreticisiyim. ve bu başlığı açan arkadaşın dediği gibi üretim yapan yerler yüzünden hiç bir yerle fiyat tutturamaz olduk. 4x4 ttr yi benden %15 daha ucuza satıyorlar. buda sadece bakır maliyetidir. işçilik pvc vs. bunlar işin içine dahil değil. yani büyük bir hiledir. hırsızlıktır. hem devletten çalınıyor hemde vatandaşın can güvenliğinden. lütfen bu konuda hassas olalım.

sanayi bakanlığı bu gibi üretimlerin önüne geçmek için çalışmalara başladı. bir çok satıcıdan numune kablolar alıp tse nin labratuarlarına gönderiyorlar. ve bu tür üretim yapan yerler herkes tarafından biliniyor.

kullandığınız bakırın saf olduğunu mu zannediyorsunuz demiş. hiç bir bakır tel %100 bakır olamaz fizik kurallarına aykırı birşeydir bu. %99,9 veya %99,8 olarak bakır madeni saflaştırılır. ama %100 imkansızdır. bunu nerden anlarsınız derseniz sadece direnç ölçmek için kullanılan alete bakar zor birşey değildir.

vatandaş bu tür şeyleri bilmediği için ucuz hangisi ise onu alır ama hayatıyla oynadığının farkında bile değil..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,393
Mesajlar
917,209
Kullanıcılar
450,277
Son üye
Hzomero

Yeni konular

Geri
Üst