bakır bara yerine NYY kablo

Katılım
27 Ara 2008
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
45
arkadaşlar sistemde 6.3 kvolt taşıyan eni 50 et kalınlığı 10 mm olan boyları 15 er metre olan3 adet bakır bara yerine 1 li yüksek gerilim kablosu kullanmam gerekiyor kesiti nasıl seçeriz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
osmosis ' e katılmakla beraber cosFi ' yi koymadan hesap yapmalısın
 
Sn.entertainment66,senin baralar 500 mm2 yaptığına göre 1x500ş/35 mm2 XLPE kablo kullanabilirsin.
 

Ekli dosyalar

  • xlpe.JPG
    xlpe.JPG
    91.2 KB · Görüntüleme: 57
hocam şimdi bara kullanman daha iyi olur ama illaki kablo kullanman gerekirse yüksek gerilim kabloları var bunlar kullanıcagın yerin koşullarına göre degişiyo hava durumu yer altı falan voltaja göre artı hava koşuluna göre en önemlisi çekicegi akıma göre seçmelisin...
 
Sn.entertainment66,senin baralar 500 mm2 yaptığına göre 1x500ş/35 mm2 XLPE kablo kullanabilirsin.

Hocam naptın :) o kalınlıkta xlpe ile indirici merkezden çıkış yaparsın :).

1*95'lik xlpe kablonun fazlasıyla yeteceğini(her bir faz için tek bara var ise tek,çift veya daha fazla var ise o kadar sayıda) sanıyorum.Her ihtimale karşı 1 adet yedek kablo çekmeniz iyi olacaktır.Ayrıca yapacağınız başlıklar da çok dikkatli biçimde yapılmalıdır.İyi bayramlar,iyi çalışmalar...
 
Sn.wipeoutx,evet doğru indirici merkezden çıkışda yaparsın.Ama bu mevcut baralar ilede indirici merkezden çıkış yapılabilir.Mantık aynı, tabiki size katılıyorum.Çekilmesi mümkün olan maksimum akıma göre kesit seçilmesi uygun olacaktır.Hani hoca demiş ya hırsızın hiç mi suçu yok diye,barayı 500 mm2 seçenin hiç mi suçu yok.Saygılarımla...
 
Genellikle bu tür uygulamalarda(bahsettiğim özellikle açık tip y.g. hücreler arası ve hücrelerden trafoya irtibatlandırılan bakır baralarda) pek hesap kitap yapmak yerine şunu kullanayım olur dendiğinden,bir dm veya girdi-çıktı yapılan açık tip tm'lerde göreceğiniz bara kesitleri bu olacaktır.Siz de haklısınız ama sonuçta boşa giden milli servet söz konusu.Belki de 1*50 xlpe kablonun bile çok fazla gelebileceği bir tesis bile olması mümkün burasının sonuçta bize verilen tek veri mevcut baraların kalınlığı.Saygılar..

Not:Ayrıca 1*500 xlpe kablonun f/p oranı,bulunabilirlik ve olası ek-başlık malzeme maliyetleri de(ekin nasıl olabileceğini gösteren bazı resimler forumda mevcut,devasa sonuçlar meydana gelebiliyor.) eklemek şart.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst