Aydınlatma Önerisi Rica Ediyorum ...

alikyr

Üye
Katılım
9 Ağu 2015
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
37
Selamlar..
Ekte gönderdiğim projelerde aydınlatma yapmam gerekiyor ancak aydınlatma konusunda deneyimsiz olduğum için buraya danışma fikri aklıma geldi. Ekteki projeler, resimlere bakarak ve poz kitaplarındaki pozları kullanacak şekilde düşündüğümüzde ( bayındırlık - vakıflar ) bu iki projeye nasıl bir aydınlatma yapabiliriz ?
 

Ekli dosyalar

  • Orhaniye Çeşme Resim.png
    Orhaniye Çeşme Resim.png
    874.3 KB · Görüntüleme: 26
  • Orhaniye Çeşme Temizlenmiş Mimari.png
    Orhaniye Çeşme Temizlenmiş Mimari.png
    2.6 MB · Görüntüleme: 26
  • Soğulcak Çeşme Resim.png
    Soğulcak Çeşme Resim.png
    754.2 KB · Görüntüleme: 25
  • Temizlenmiş Mimari-2.png
    Temizlenmiş Mimari-2.png
    2 MB · Görüntüleme: 25
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Projeler ile alakalı bir şartname var mı ? Nasıl bir aydınlatma isteniyor ? Direk olacak mı , direk boyları ne kadar olacak ? Kaç lux'lük bir aydınlatma isteniyor ? vs. detaylar
 
Sorduğunuz tüm detayları ben belirliyorum hocam. Uymam gereken tek husus özel poz yapmadan burayı aydınlatmak.
 
Bu tamamen senin zevkine kalmış o zaman.Orhaniye Çesme için mesela çeşme arkasına dire , yere spot koyabilirsin çeşmeyi yansıtmak amaçlı. Diğer bölge için direk dikmek daha uygun bir seçenek gibi duruyor. Tabi bunlar benim fikirlerim , görüşlerim farklılık gösterebilir. Dediğim gibi tasarım sana ait ve tamamen hayal gücüne kalmış senin. Kullanacağın aydınlatmaların ışık şiddetlerine bakmanı da tavsiye ederim.
 
Aydınlatma tasarımlarında çok deneyimim yok açıkçası. Önerilerin için teşekkür ederim.
 
Ayrıca projeler mevcut ise DIALUX kullanarak seçeceğin aydınlatmayı , ışık şiddetlerini profosyonel olarak görüntüleyebilirsin. Tasarım aşamasında rahat edersin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,398
Mesajlar
917,260
Kullanıcılar
450,290
Son üye
Lowery

Yeni konular

Geri
Üst