Banyoya iki tane spot lamba takacaktim sari renkli ve sari yesil cizgili iki kablo var ancak her ikisinde surekli elektrik var neden olabilir Vega basil baglamam lazim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Banyoya iki tane spot lamba takacaktim sari renkli ve sari yesil cizgili iki kablo var ancak her ikisinde surekli elektrik var neden olabilir Vega basil baglamam lazim

buat ve anahtardan kabloları kontrol etmelisin doğrusu nötr mavi renk diğeri anahtar dönüşü faz olmalıdır ayrıca anahtar devre dışı olabilir bunu buattan yapmış olabilirler
 
Üstad kahveyle maviyi tavandan gelen sari faz kablosuna, avizedeki sari kabloyuda tavandan gelen nötr kablosuna bağla. Tabi avizen 2. Kademeliyse. Tek ampulluyse avizendeki kahve faz mavi nötr sari toprakdir
 
Banyoya iki tane spot lamba takacaktim sari renkli ve sari yesil cizgili iki kablo var ancak her ikisinde surekli elektrik var neden olabilir Vega basil baglamam lazim[/QUOTE
Spot baglantilarini yap. Ampuller yanar büyük ihtimalle. Baglanti olmadığı için nötr bazen dönüş yapabilir. Yanmaz ise kablolarinin baglantisini buat içinden kontrol et
 
Son düzenleme:
Merhabalar;
Ben harzamdan için elektrikle ilgili konulara hep yabancı olmuşumdur ve pek elimden geldiği söylenemez hatta hiç anlamam desem daha doğru olur ama bazı basit işler içinde para vermek istemiyorum tabi öğrenmek te istiyorum.
Asıl konuya gelecek olursak sizler çok güzel anlatmışsınız ama kablo renkleri farklı olunca benim aklım pek almadı arkadaş gibi bende avize aldım dört duy'u olan bir avize ve bu avize den sarı-yesil,mavi ve kahve rengi kablolar çıkıyor. Duvardan ise iki adet kahverengi ve bir adet te mavi renkli kablo geliyor. Şimdi şu anda tavanda tek duylu bir lamba var bu lamba dan iki kablo çıkıyor bu iki uca duvardan gelen iki kahve rengi kablo bağlanmış ve mavi kablo boşta bırakılmış. Ben avize den gelen sarı-yesil,mavi ve kahverengi kabloyu duvardan gelen iki kahve bir de mavi renk te olan kablolar dan hangisine bağlamam gerekecek. Bu arada anahtar iki kademeli.
Yardımlarınız için teşekkürler.
 
küçük koyma.
2016-10-30 19.25.57.jpg

tam resim olarak koy.
 
2017-08-16 08.25.40.jpg
2017-08-16 08.25.58.jpg


6li avizemde kahve, siyah ve sari kablo var. Tavanda kahve ve siyah kablo var. Anahtarim tekli.

Merhaba arkadaslar. Elektrik konulariyla ilgili bilgim yok. Ilk kez avizemi kendim takayim diyerekten sigortami kapatip deneme yanilma yoluyla bagladim.

Ilk olarak avizedeki sari ile kahveyi birlestirip tavanda kahveye, avizedeki siyahla da tavandaki siyahi birbirine bagladim. Sadece 3 lamba yandi.

Ikinci olarak avizedeki sari ile siyahi birlestirip tavanda siyaha, avizedeki kahveyle de tavandaki kahveyi birbirine bagladim. Bu sefer diger 3 lamba yandi.

Son olarak kahveyi kahveye, siyahi siyaha bagladim. Avizedeki sariyi bos biraktim. Bu sefer oldu, 6sida yandi.

Sorum sudur: Birkac gun sonrasinda sigortamdaki kacak akim rolesi gunde bir kere atmaya basladi. Bazen uyurken gece. Bazen sabah. Ancak hicbirinde avizeler acikken degil. Birde atinca kaldirinca hic birseyi prizden vekip kapatmasak bile yaklasik bir gun hic atmiyor.

Acaba baglantimda bir hata varda bu mu sebep oluyor? Tesekkurler.
 
Merhaba arkadaslar
Daha once bircok kez es dost akraba avizesini baglamama ragmen sIkinti yasamadim. Dun bir avize bagladim. Tavanda 4 kablo var. 2 mavi, 1 siyah, 1 kirmizi.
Avizede standart 3 kablo var. mavi, kahverengi, sari.
Tavandan gelen iki mavi geldigimde birlesikti. Tahminen bir ucu balkona paralel cekilmis notr olarak dusunuyorum.
Maviyi maviye bagladim
Kahverengiyi siyaha bagladim
Sariyi kirmiziya bagladim

Avize 5 li. Anahtarin birini actigimda iki ampul yaniyor gayet guzel. Ikinci anahtari actigimda enerji dusuyor. Bes tanesi iki tanesi kadar ancak isildatiyor.

Bu konuda bilgisini paylasacak arkadaslara simdiden tesekkur ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst