ASM MOTOR TERMİK PROPLEMİ

sahin

Üye
Katılım
30 Kas 2006
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba ,
7,5kw 14,5a çeken üçgen bağlı 380v bir asm motorumuz var.
Sürekli termik attırıyor.
Termik ayarı 14,5amperde yenitakıldı deniz suyu pompası olarak gemide kullanıyoruz. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Çalışma ortamı hakkında bilgi verebilirsen iyi ollur ve motor kaç amper akım çekiyor ölçtünüz mü
Size 7.5 kw motor yeterli gelmiyor olabilir.
 
motorun akımlarını ölçün motordada problem olabilir
 
bu motor pompa ıcın kucuk gelebılır. pompa da veya motorda mekanık problemde olabılır pompanın cıkısındakı vanayı kıs motor devresıne ampermetre bagla ve vana ıle motor maksımum ayarına kadar vanayı kıs
 
Deniz suyu pompasının yük karakteristiği nedir bilemiyorum. Ama sık kalkış yapıyorsa ve/veya kalkışı da üçgen yapıyorsa o yüzden çok ısınıyor olabilir mi? sürekli derken mesela kalkıştan ne kadar sonra attırıyor?
 
Öncelikle kullandığınız Termik röle ne marka soru mantıksız gelebilir biz orjinal siemens termikle sahte siemens termikleri test ettik bazıları ayarlı akımı görmeden bazılarıda ayarlı akımı bayağı geçinçe attı. termiklerin sadece giriş çıkışlarını bağladık. kumanda uçlarına lamba bağladık.
 
Gemide deniz suyu seviyesinden aşağıda kullanılıyor. 14,5 amper çekiyor ve vanayı kapatınca motor normal akımında çalışıyor.pek sık kalkış yapmıyor .
 
motor pompaya göre küçük olduğundan oluyordu.tesbit ettik herkese teşekkürler.
 
14,5 amper bir motorun termik 14,5 olmaz. Çünkü motorlar ilk kalkınma anında 6 katına kadar akım çekebilirler. Ayrıca senin sorununu çözebilmemiz için bize daha açıklayıcı bilgi vermelisin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,335
Mesajlar
916,790
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst