ANKET: En yararlı buluş hangisidir?

insanlığın en önemli icadı konuşmak.
bin yılın icadı vida...
 
Oncelikle yazı sonrasında elektrik . Bağlayalim yazı bulundu döneme ait bilgiler vs degistirilemeden aktarıldı. Sonralari elektrik bulundu ve yazı ile tüm formül metod aktarıldı dolayisi ile yazı ile zincirleme elektriğin sayesinde makinalar yapıldı. Düşünsenize elektrikler 5 dk gidiyor ne yapacağınızı sasiriyuorsunuz.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Sayın binbaşı,
Ben neden mıknatıs dedim, biliyormusunuz ?
Şayet mıknatıs ya da diğer deyimle manyetik güç olmasaydı Dünya, haliyle teknoloji bu hale gelemezdi. 150 sene önceki yaşantı devam ederdi.
Ne zaman bir bobin telinin yanından bir mıknatısı hızlıca hareket ettirdik ve elektriği bulduk işte teknoloji bugünlere geldi. Yani bence en büyük buluş elektriktir. Elektriğin olmadığını varsayarsak yukarda bahsettiğiniz hangi bir buluş olabilirdi ki ?

Çok özür dileyerek şefime yani ŞEF abim ve ustama bir örnek vermek isterim

Mısır Piramitleri alternatif elektrik üreten dev elektrik santralleriydi (kablosuz enerji) - YouTube
 
kesinlikle internet bence. henüz yararlarından çok zararlarını gördüğümüz bir aşamadayız ama şuanda bile inanılmaz faydalı bir kaynak.
 
tabikide elektrik'tir o olmasa teknoloji olmaz teknoloji olmazsa hatı kolaylaştıran chazlar olmaz... :)
 
O zaman ben size başka bir şey anlatayım. Bilim adamlarına göre 20. yüzyılın en büyük buluşu fermuarmış. Çünkü elektrik olduğu süre bütün bu teknolojik gelişmeler kaçınılmaz olacaktır. Ama fermuar elektrikle çalışmayan ve başlı başına büyük bir buluş imiş. Bunları ben uydurmuyorum, bir kaç sene önce bir yerde okumuştum.
 
Kainatın dili olan Matematiği keşfetmemiz...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,758
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst