Analog sensör devresi

teksar

Üye
Katılım
23 Mar 2009
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,
elinde herhangi bir analog sensörün devresi olan veya iç donanım yapısını anlatacak dökümanı olan varsa bana bilgi verebilirmi?
 
örnek olarak: ntc , ptc sensörleri ve gerilim bölücü ile kullanımı
 
arkdaşlar analog sensör hakkında datası veya bilgisi olan hiçmi kimse yok
 
arkdaşlar analog sensör hakkında datası veya bilgisi olan hiçmi kimse yok
Arkadaşım analog sensör diye bir ürün duymadım... Ancak analog çıkış veren birçok farklı ürün vardır. Tabi bunlarım içinde sensörlerde var(Mesela analog çıkış veren yaklaşım sensörleri). Ne istediğini tam belirle sonra yardımcı olanlar çıkacaktır. Veya google'da ararsan bulabilirsin.
 
valla burda senle terim kavgasına giremem anlamakta çok zor değil işin aslı ama lütfen yardımcı olacaklar yazsın arkadaşlar
 
ertek68 ' Alıntı:
; Arkadaşım analog sensör diye bir ürün duymadım... Ancak analog çıkış veren birçok farklı ürün vardır. Tabi bunlarım içinde sensörlerde var(Mesela analog çıkış veren yaklaşım sensörleri). Ne istediğini tam belirle sonra yardımcı olanlar çıkacaktır. Veya google'da ararsan bulabilirsin.



valla burda senle terim kavgasına giremem anlamakta çok zor değil işin aslı ama lütfen yardımcı olacaklar yazsın arkadaşlar

sayın teksar;
bilgi paylaşım forumlarında hiç sorularımıza hızlı ve dogru cevap almamızın olmassa olmaz şartı :
_sorumuzu net ve anlaşılır şekilde sormaktır.
_forumdaki hiç kimse bizim sorumuza cevap vermek zorunda degildir.

gelelim senin sorunun cevabı aşağıdaki link olabilirmi ?
https://i.kontrolkalemi.com/5/Termokupl-Genel-Bilgileri.pdf
 
teşekkür ederim benim aradığım analog çıkış veren (0-10V veya 4-20mA) herhangi bir sensörün basit devresi bence basit bir soru burda yanlış sadece ertek68 adlı şahsın bilmişlik yapması"ben böyle bir ürün duymadım" imasıdır.
neyse sn ht2lgl adlı arkadaşım yardımın için saol ama işimi görmedi tekrar teşekkür ederim
 
Bu konuda akım sensörleri sensör mantığını tam olarak anlamanda yardımcı olabilir: Akım okumak için "akım trafosu" kullanmak sıklıkla tercih edilen bir ölçüm birimidir. Akım trafosu troid şekilnde olup içinden geçen iletkendeki akımı ölçer. Tabi ki trafonun çalışabilmesi için bu akımın AC olması gereklidir . Bundan sonrasını bildiğimiz trafo hesabı gibi düşünürsek eğer, içinden geçen iletken primer , trafo bobininin 2 uçlu çıkışı da seconder gibidir. Burada bir çevirme oranından bahsedilir. Mesela 1000:1 çevirme oranı olduğunu düşünelim , primerden 100A Ac akım geçtiğinde , seconderden 100/1000=0.1A akım akar ve bu akım ölçümde kullanılır. Bu seconder akımını üretinin tavsiye ettiği uygun bir direncin üzerinden akıtarak Voltaj'a çevirilmiş olur. Bu değer artık ölçmeye uygundur.


Bu devrede akım sensörü ile evdeki herhangi bir cihazın çektiği akımı ölçtüm. Trafonun seconder uçlarını şekilde görüldüğü gibi 100r dirençten geçirdim ve direk opamp'ın + ucuna verip uygun dirençlerle yükselttim. Tabi daha sonra da pic'in analog girişine verip gerekli hesaplamaları yaptım.
Sonuc olarak bu sistem ile evdeki herhangi bir cihazın ne kadar enerji tükettiğini ölçmek için kullandım. Okunabilecek seviyeye indirdiğim bu akımı da "True RMS" yöntemi ile etkin değerini hesaplayıp toplam enerjiyi hesapladım.

Akım sensörünün datasheetini şu anda bulamadım ama istersen biraz daha derinlere bakabilirim..:)

Forumda da bu akım sensörleri ile ilgili daha detaylı bilgiyi rahatlıkla bulabilirsin

Bu da benim daha önceden açtığım bir başlık:

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/entes-akım-trafosu-ct-25.20095/
 
çok teşekkür ederim camby arkadaşım ellerin dert görmesin inşallah işimi görür
 

Forum istatistikleri

Konular
128,338
Mesajlar
916,814
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst