Anahtar Kapalıyken Lamba Yanıp Sönüyor.

Ürün kalitesi ile alakalı olan bir durum benim tüm odalarda tasarruflu ampul var philips hiç böyle bir sorun yaşamadım. Kalitesiz ürünlerde benzer sorunlar yaşanıyor.
Işıklı anahtar ile kullanımda durum farklı çok minik wattlı bir ampul olduğundan anahtara paralel bağlandığı için anahtarada faz geldiği için o minik akım tasarruflu ampul üzerinden nötr'e ulaşıp ışımaya yada küçük çakmalara neden olabiliyor.Anahtar kapanınca kısadevre olduğundan sönüyor. Tasarruflu ampulle kullanımda eğer anahtar yerini bulmak zor oluyorsa görünmüyorsa ışıklı anahtar değilde fosforlu modeller tercih edilmeli.
florasan lambaların elektronık balantslı olanlar ve tasarruflu lambalar bu anlık yanıp sönme işini yapıyor içindeki kondanstörlerlerden olabilir benim evde de çok gördüm ama akım çekmediği için pek aldırmadım
Bir kaç gün önce bir arkadaşım telefonla arayarak evindeki, ampulun anahtar kapalıyken yanıp söndüğünü anahtar açık ken normal yandığını söyledi.

anahtarı adi anahtar ışıklı .

lamba tasarruf ampulü 18w.

Ben,adi anahtar üzerindeki neon lambanın buna sebeb olabileceğini düşünüyorum ve sizlerinde görüşlerni almak istedim . Teşekkür ederim.

O sadece ışıklı anahtarlarda olur içindeki dirençten dolayı olur ampul fark etmez
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst