Tasarruf Ampul Kapalıyken Aniden Yanıp Sönüyor.

makaras045

Üye
Katılım
25 May 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
28
Lambayı 2 gün önce değiştirdim. Yeni taktığım tasarruf ampul anahtar kapalı olduğu halde hızlıca şimşek gibi yanıp sönüyor. Sebebi ne olabilir ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Anahtarda bir sorun var büyük olasılıkla....
Odadaki tesisatta da bir sorun olabilir.Elktrk tesisatı basittir ama garip sorunlar çıkartabiliyor.
Odanın içindeki tesisatı kontrtol etmekte fayda var. ama önce anahtardan başla. Kardeşim.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Forumda tartışılmış bir konudur, sebebi faz ve nötrün ters bağlanması yani tesisat biraz kusurlu, anahtar fazı kesmiyor.
 
sayın by lent ustanın dedığı gıbı tesısatta faz yerıne nötr nötr e faz verılmış tasarruflu lamba şebekeden gelen AC voltaji DC ye çevırıp yüksek frakansla tup e yanma odasına göndermekte anahtardan nötr kesıldığı için arada boşta faz kablosunda static enerjı oluşmakta bu enerjı lambanın watt gücüne veya kabloların static elektrık vermelerı suresınce lambanın diyotlarla doğrultulup kondansatörde depoladığı enerjı max. seviyeye ulaştığında flash boşalması mantığı gıbı anlık yanıp sonmerkte arıza fılan değıl olmazda sadece rahatsız etme durumu olabılır
 
Lambanın ömrü kısalır bu şekilde anahtardaki ters bağlantı. Lambanın anahtardaki giriş çıkışı nötrse lamba ömrü kısalıyor. Benim tecrübelerimle bu sabit. Gördüğüm yerde bağlantısını değiştiririm. Eğer bu şekilde ters bağlantı yoksa yani eski lambada böyle bir sıkıntı olmayıp sonraki lambada olduysa lambanın elektronik balastında sıkıntı vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst