Amatör Cnc denemesi

Doğru montajlanmamış derken?Varmı bu işin bir sırrı?
 
İşin sırrı montaj deliklerini doğru delmekten geçiyor yarım milim kaysa rulmanı kastırıyor biraz daha fazla kastırırsa sıkışır.En güzeli cad prgramında tasarlayıp parçaları cnc de kestirmek.Ayrıca mili gönyeli bir şekilde monte etmezsenizde kastırır.
 
Vidalı mili kabaca yerleştirip elle çevirdim.Uygun kanat yapsam üfleyerek dönecek gibi:)
 

Ekli dosyalar

  • SAM_5273.jpg
    SAM_5273.jpg
    65.9 KB · Görüntüleme: 151
Vidalı mili kabaca yerleştirip elle çevirdim.Uygun kanat yapsam üfleyerek dönecek gibi:)

Çalışmanız güzel olmuş fakat küçük bir detay gözüme ilişti, söylemeden geçemedim, eğer o krom kaplı mil ile sistemi çalıştırmaya devam ederseniz kısa zamanda yataklama rulmanlarınızın dağıldığına şahit olacaksınız gibi görünüyor buradan... yine küçük bir hatırlatma ; " Her kazık bir tecrübe, ne kazık biter ne tecrübe" tecrübe edinmek bazen nakit giderlere sebep oluyor malesef... :D
 
Mil üzerinde baş ve son kısımlarda bulunan delikler lineer rulman her geçişinde içerisindeki rulman yuvarlanma elemanı gidip o deliğe takılıyor ve her seferinde biraz daha aşınıyor ve bir süre sonra artık yuvarlanmaktan vazgeçip takılacak ve yuvarlanmayı alışkanlık haline getiren diğer arkadaşları ile birlikte kazan kaldıracaktır...
 
Şükür benim tahmin ettiğim şeyi söylediniz.Haklısınız.Onu şöyle açıklayayım.Dedim ya düğmeden gömlek dikiyorum diye.Bir cihazım var oradan 20mm mil için hazır alt destek gelecek..O zaman bu pozisyondan alt destekli şekle geçeceğim , o deliklerde tam terste kalacak. lineer rulmanlar buraya değmeyecek.
 
Tamam kolay gelsin....
 
Tekrar mehabalar;
Amatör cnc çalışmama geri döndüm.2.yapmaya başladığım metal kasalı cnc'den arkadaşların mdf çalışmalarını gördükten sonra vazgeçtim.Bende Mdf'den yapmaya karar verdim.
İşte çalışmalarımda kullanacağım malzemelerim.
 
Sorun bende mi resim göremiyorum?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,419
Mesajlar
917,493
Kullanıcılar
450,334
Son üye
caner3434
Geri
Üst