Amatör Cnc denemesi

Ustam çok harika iş başarmışsın. benzer denemelerim oldu ama başarısız oldum. çok şey öğrendim yeniden yapıyorum şimdi.
vakit buldukça tabi.
işçiliğine ve kasa olarak hazır kutu (sanırım) kullanmana bayıldım. LCD ye söylenecek hiç bir şey yok zaten.

Motor ısınmasına gelince X ve Y eksenlerindeki motorların yerini değiştir. sorunu çözmene yardımcı olur umarım. Akım sınırlama devrende veya motorda sorun olabilir. Akım sınırlayıcı kullanmıyorsan bu ısınma normal .
 
Teşekkürler Feridun.Evet kasa hurda bir fotokopi makinası şasesi.Rulmanlar bizim mekanikçilerin çıkması.Ben 3 motor bir sürücü birde 2 çift bilyalı ray aldım.Z ekseninin bitimi sonrası derlemeye toplamaya çalışacağım.Hatta lineer rulmana geçesim var.Hepsi el yapımı yani degobaj,el matkabı,şarjlı tornavida,biley taşı vb. aletlerle yapıldı.Kumpas değil metre kullanıldı.
Bu arada konuyla alakası yok ama Dell laptop ile mach3 çalıştıramıyorum 2 kez format attım ama nafile.Dell latitude D600
x-y x-z değiştrdim sorun hep x olduğu yerde.3 motorda aynı .3 motorda aynı akıma setli fakat x ekseni motor boşta bile 1.5A çekiyor.Motor zaten 1.5A lik.Entegre sıkınıtılı yada diyotlar.
Ferudun senin projenide bekleriz.Neler kullanacaksın? Nasıl bir şey planlıyorsun?
 
Tebrik ederim,bu imkanlarla yapılan işi takdir etmek lazım.makinanın çalışması insana zevk verir. z ekseni de bitirince makinanın yaptıklarını gördükçe insanın daha hoşuna gidiyor.Z ekseninin profillerini biraz daha kuvvetlendir.Şu durumda çalışma esnasında esneme yapabilir.Takipteyiz...iyi çalışmalar..


Dediğiniz gibi oldu Turgut bey.Z ekseni titreme yapıyor.Test amaçlı kullanabileceğim g kodlarını nereden bulabilirim?İsim yazdırmak vs.
 
Herkese tekrar merhaba.Amatör cnc denememi noktaladım.Evet 3 eksen çalışmasını gördüm.Bana çalışsın bu kadarı yeter diye düşünüyordum baştan.Proje bitince duramadım.Lineer rulman,bilyalı vida vb. full malzeme teminine başladım.250/5mm vidalı mil temin ettim.Bilyalı somunu üzerinde.20mm sertleştirilmiş malzemeden kızak ve bu kızağa uygun lineer rulmanlar temin ettim.Ancak sorun şu ; nereden başlamam lazım?
 
selam aleykum diye başlayalım. kendi cnc ni kendin yap güzel bi duygu sonuç güzel olursa daha bi başka tabiiki . bende başladım acizane bir cnc router yapmaya yapım aşamasındaki arkadaşlara kolay gelsin diyorum. şu şekilde başladım 100mm*100mm profil kullandım sonuçta 320*220 ebadında dümdüz bir masa ortaya çıktı . ortaya çıkan şasi nin fotolarını 3 - 5 tane cnc malzemeleri satan firmaya mail attım . saolsun şahin rulman yardımcı oldu. 25lik linear ray araba x ekseninde 20 lik ray araba y ekseninde z ekseni hazırlanmış olarak geldi . kramiyer & pinyon (2modül) . 6A ENCODERLİSTEP MOTOR 3 adet x ve y eksenleri için bir adet de 8 nm step motor z için . spindle arel 4 kw
320mm uzunluğunda 2 adet 6mm kalınlığında köşebent kestirip bunların üst kısmına rayları kuyruk iç kısmınada kramiyerleri civatalayıp şasemin sağ ve sol yanına mümkün olduğu kadar simetrik bir şekilde yerleştirdim. şu anda köprü ayakları , köprü ve motorların monte edilmesi aşamasındayım. krameyer dişli sisteme pinyonu direkt adapte etmeyi düşünüyorum. becerebilirsem bir kaç foto eklerim . iyi çalışmalar.
 
Ve Aleyküm Selam.Güzel bir makina olacağa benziyor.Benim şu an yapmaya çalıştığım 70x50cm ölçülerinde hoby aynı zamanda küçük işler yaptırabileceğim düzeyde bir cnc.Kazım abi mekanik malzemeleri ücret ödemeden temin ettim.O anlamda sorun yok.Makaleyi göremedim ama şimdiden ne demek istediğinizi anladım sanırım.
 
Peki eksenkerin farklı noktalarında kymalar varmı ?*
 
çok güzel bir çalışma olmuş togitogi. makinanın son hali yani 3 ekseninde çalışır vaziyette olan videosu varmı ?
 
Teşekkür ederim kartal1700.Yeni mekanik yapıyorum.O yüzden bu cihazla uğraşmıyorum şu an.İnşallah yeni makina ile olacak video.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,327
Mesajlar
916,730
Kullanıcılar
450,169
Son üye
mkaan11

Yeni konular

Geri
Üst