Akvaryum suyuna topraklama yapılabilir mi?

kibritci

Üye
Katılım
9 Tem 2009
Mesajlar
12
Puanları
1
Arkadaşlar akvaryum forumlarında birçok arkadaş kendi yaptıkları aletleri çalıştırmaktalar,ayrıca elektrikli bazı aletler suda çalıştırılmakta,ısıtıcı,filtre motoru gibi.. Olabilecek bir kaçaktan korunabilmek için akvaryum suyuna topraklama mı çekmek lazım veya kaçak akım koruma rölesi güvenliğimizi sağlar mı yeterince?
Daha başka birşey mi yapmak gerek,ne yapabiliriz acaba? Ustalarımız yardımcı olursa seviniriz,teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
kaçak akım koruma rölesi işini fazlası ile görür
topraklama yapmak taki amaç nedir ?
böyle bir şeye gerek yok hatta daha riskli olabilir küçük bir akım kaçağı suyun ısınmasına sebep olabilir . kaçak akım koruma varsa zaten anında devreyi keser
 
Kaçak olduğu anda mı keser,elimizi falan soktuğumuzda mı?
 
Eğer Akvaryum suyuna bir şekilde Nötr veya Toprakla irtibat sağlayan bir metal temas ediyorsa ve kaçak olursa K.A.K atacaktır. Eğer suyun dışarıyla iletken irtibatı yoksa kaçakta olsa K.A.K atmayacağı gibi herhangi bir sorunda olacağını zannetmiyorum. Taaki sen suya dokununcaya kadar.
Şayet sen topraklama yaparsan ve kaçak olursa vede K.A.K atmazsa işte o zaman tüm balıklar telef olabilir. (Biliyorsunuz K.A.K rölesinin atması için 30 mA. den fazla kaçak akım olması lazım altında olursa atmaz.)
 
Teşekkür ederim. Ben de o şekilde biliyorum aslında fakat yine de sormak istedim yanlış bir bilgi vermek istemedim insanlara.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst