AKILLI SAYAÇ ın AKLINDA NELER VAR?

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,185
Puanları
181
Yaş
39
Merhabalar.

Akıllı sayaçlarda okuma işleminin kızılötesi yapıldığını duydum.

Aklıma şu soru geldi, (birazcık araştırma yaptım ama tatmin olamadım, hem tecrübesi olanları dinleyelim hemde herkes bir şey daha öğrensin...)
: Tüketim bilgileri dışında (T1,2,3..) başka kayıtlarda var mı bu saatlerde? Yani bir log derlery a bilgisayarda, günlük tüketimi kaydeden bir raporlama v.s.


Ve artı olarak, sayaçla ana sigorta arasından farklı bir hat çekmek "kaçak elektrik kullanma" dışında bir mana taşır mı sizce? Bence taşımıyor da?

Aslında birinci sualim ile ikinci ilintili... Kaçak şüphesini tescilleme ve ensesine binme adına :)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ben de akıllı sayaçlarla ilgili bir sorum var. Akıllı sayaçta kaçak elektrik kullanma yöntemi var mı? Ana sigorta ile sayaç arasında hat alma dışında?
Yöntemin nasıl olduğunu sormuyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece var mı yok mu?
 
Biraz araştırdım ne yöntemler varmış ya. :D Bu milletin hırsızlığa kafası çok iyi çalışıyor.;)
 
Biz onu hırsızlık amaçlı yapmıyoruz hocam, tasarruf, ne bileyim kendi adaletimizi sağlama, işin kolayına kaçma, ucuza getirme... Bir sürü legal adı var ama hırsızlık asla... :) ha birde unutmadan başkaları neler yapmıyor ki benim ki devede kulak... en sık kendimizi aklama cümleleri...
 
sayaca girmeden kullandığınız her elektrik kaçaktır. fakat sayaç bunu kaydedemez. mantığa aykırı zaten.
ayrıca sayaçların akıllanmasıyla kaçak yöntemleride akıllandı. sayacın içerisine müdahale ederek yapılan bir işlemle uzaktan kumanda ile kaçak aktif-kaçak pasif bile yapılabiliyor :)
 
Klemens kapağı ve cihazın ana kapağı açılmasını (buton yardımıyla) da kaydediyor tarih saat dahil. 1-2 saat elime geçip açtım resimleri paylaşırım.
 
süpersin abi... aslında bir konu açacağız, mesela bu hafta sayaçları inceliyoruz diyeceğiz... ulaşabilen bulabilen herkes o hafta sayaç sökecek ve tecrübelerini yazacak... marka model özellikler içi dışı v.s. :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,722
Kullanıcılar
449,959
Son üye
çor-man

Yeni konular

Geri
Üst