akım tr. su s1 topraklaması

Katılım
4 May 2007
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar akım trafolarının s2 değilde s1 ucu topraklanırsa örneğin akım trafosunun sekonderindeki ölçü elemanlkarı sağlıklı çalışır mı?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sn.huseyinokelek,s1 ile s2 primerdeki giriş durumuna göre canlıda olur,cansızda.Sorunuzu sekonderdeki cansız uçlar yerine canlı uçlar topraklansa olurmu diye alırsak,evet cihazlar çalışır.Normalde bu topraklama devresi pasifdir bir etkinliği yoktur.pasif kaldığı sürece devredeki cihazlar çalışmaya devam eder.Fakat anormal durumlar oluştuğunda,çeşitli arızalar oluştuğunda çalışmadığı pozisyonlarda oluşabilir.Bu nedenle cansız uçların emniyet için ,yani primerden sekondere bir izolasyon hatası sonucu kaçak oluşursa hem dokunma gerilimini 50-60 V. altına indirmesi hemde devre kesicileri çalıştırması amaçlı topraklanması uygun olur.
 
Yuksek gerilimde akım trafolarının sekonder ucları s2 ler topraklanırs1 lerde devrede bulınan sayc vb cihazlar gider ve dönuşleride yıne topraklı olan s2 ye baglıdır fızıkı olarak.
Akım trafosuna herhangi bir cıhaz baglı degilsede her iki uc kısa devre edilir ve aynı zaman da da topraklanır ki buda akım trafosun nun bozulmasını önler.
 
akım tarfolarıın canlı ucu primere göre yani akım yönüne göre değişir yani primerde akım yönü p2 den ise bizim canlı ucumuz s2 olur ve s1 in topraklanması gerekir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst