Acs800 short circ hatası

BerkayOmay

Üye
Katılım
7 Şub 2016
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
30
Kolay gelsin acs800 110kw sürücü bir süre çalıştıktan sonra "short circ" hatası verip devre dışı kalıyor. Motorun kablosunda veya motorda herhangi bir sorun yok. İgbt ve diyotlarini ölçtük bir problem göremedik. Genel olarakta kısa devreye sebebiyet verecek bir problem gözümüze carpmadi. Problem nereden kaynaklanıyor olabilir ilk devreye aldığımızda 10 15 dk kadar sağlıklı çalışıyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Berkay arkadaş ıgbt'leri tetikleyen kart ( gate driver ) diye geçebilir. Bu kart arızalı olabilir. Ayrıca bu karttan ana karta giden kablolarda sorun olabilir.
 
-sürücü yaşlıysa :) dc bara kapasitörünü değiştirmek işe yarayabilir/ihtimaldir.yanlış hatırlamıyorsam manuelinde ne periyotta değişmesi gerektiği yazıyordu.

-motorda ufaktan yaşlanmış belirli bir sıcaklığa ulaşınca sargı içi arklanmalar yapıyor olabilir.
imkan varsa başka bir motorla bir kaç saat yük altında test edin.

-bulunulan ortamda sıcak buhar, soğuk nem, asit gazları vs varsa hava akımı ile belli süre zarfında motorda yoğuşmaya veya iletkenlik artırmaya başlıyor sürücüyü hataya düşürebiliyor
(kazandaki igne kadar delikten motora gelen buhar görüntü olarak çaydanlık buharından kat kaz azdı fakat motoru açtığımızda içine su basılmış gibiydi).
imkan varsa başka bir motorla başka bir ortamda bir kaç saat yük altında test edin.

kolay gelsin...
saygılarımla...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,721
Kullanıcılar
449,958
Son üye
maxicten

Yeni konular

Geri
Üst