Acil(Emergency) Stop butonu bağlantısı

panolardaki güç elemanları nedir ?
tmş varmı ?
yoksa sadece motor koruma şalteri mi var
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
panolardaki güç elemanları nedir ?
tmş varmı ?
yoksa sadece motor koruma şalteri mi var
sadece kumanda fazlarını kesmek istenıyorsa tek yapman gereken acil stopları serı baglaman
eger enerjıyı tumden kesmek ıstenıyorsa panondakı elemanlara gore tavsıyede bulunabılırız kolay gelsın
 
Sn @edremit hocam ve [MENTION=619]digitalist[/MENTION] hocam benim şimdiye kadarki yapmış olduğum uygulamalar böyle idi haklısınız benim yaptığım sistemde röle arızasında sistemi acil stop a alamayız acil arıza acil durumda ortaya çıkarsa insan güvanliği riske atılmış olur.Yapmış olduğum hatayı sayenizde öğrenmiş oldum.Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
mrb öncelikle ilgin için teş ederim.panonun ve komprasörün üstündeki üretici firmanın koymuş oldugu acil stoplar panonun elektriğini kesmiyor motorları durduruyor bende bunlara ilaveten 3 adet daha ayrı yerlere monte etmek şartıyla acil stopdaha eklemek istiyorum,ekliyorumda burda sorun yok arkadaşlar benim sorunum şu iki adet 355kw güçünde motor var ve bunları kontrol eden iki adet kumanda panosu,bu kumanda panolarını pano odasında yan yan koydum ben şimdi sorun şu üretici firma komprasörün ve panonun üzerindeki acil stopları kontrol ediyor,nasıl ediyor şöylepanodan 31.1 ve 31.2 bu iki uç koprasörün üstündeki acil stoba gidiyor yani 31.1 panodan çıkıyor komprasörün üstündeki acil stoptan dönüp panodaki 31.2 klemensine giriyor(sorun yok çalışıyor )benim yapmak istediyim ise şu mevcut acil stoplara 3 adet daha eklemek ve herhangi birine basıldığı zamn iki panoyuda kontrol etmek paolarda aynı motorlarda panoların acil stop çıkış uçları ikisndede 31.1 ve 31.2 bu uçları kulanarak nasıl bağlantı yapmalıyımki herhangisine basılırsa basılsın iki panoda kontrol edilsin ...
 
Gurnatela;

Öncelikle çalışmaya başlamadan önce, emniyet gereği her iki kompresörün güç ve kumanda panolarının elektrik enerjisini kes.

Yardımcı role kumanda devresini bir yerde oluştur, rolenin kumandasını farklı bölgelerde bulunan (ilave) acil stop butonlarının (normalde kapalı) 1-2 uçlarından seri olarak birbirine bağla, ilave acil stop butonlarından gelen ucu yardımcı rolenin bobin ucuna bağla, role bu durumda çekecektir.

Kompresör kumanda panolarında ufak birer değişiklik yapıyoruz.

Önce 1'inci kompresörün kumanda panosunda, kompresör üzerindeki acil stop buton gelişi olan ucu (31.2) yedek klemense al, yedek klemensin çıkışını yardımcı rolenin normalde açık bir kontağından geçir, 1'inci kumanda panosundaki (31.2) klemensine gir.

2'inci kompresörün kumanda panosunda da aynı işlemi yap, yardımcı rolenin diğer normalde açık kontağından geçirerek 2'inci kumanda panosundaki (31.2) klemensine gir.

Yaptığımız işlem sadece kumanda panosundan çıkan ve komp. üzerinde bulunan acil stop butonuna giden hattın arasına yardımcı rolenin açık kontağını seri girmek...

Bölgelerdeki ilave acil stoplarının normalde kapalı kontaklarından geçen kumanda fazı yardımcı roleyi her zaman çekili tutacaktır. Herhangi bir bölgedeki acil stop butonuna basıldığında yardımcı rolenin enerjisi kesilecek, yardımcı kontaklarını açmasıyla her iki kompresörde stop edecektir.

Şemayı inceler misin..?

kompkumanda2.jpg
 
Son düzenleme:
Panoların kumanda fazını ortak yap..Acil butonundan bu fazı seri geçir..her iki panonuyuda durdurmuş olursun..
 
Alternatif 1 yöntem..
Pano içindeki acil stop panolarının içine 2 adet kırmızı ile işaretlediğim terminal eklenir. Stop butonuna giden kablo kesilip bu 2 uca bağlanır. Bu 2 terminal ise sahadaki 3 adet acil stop butonlarından seri dolaştırılır. Acil stopları ise 2 adet normalde kapalı kontaklı olmalıdır

aşağıdaki şemaya bkz.



.buton.jpg
 
sy digitalist emeğin için çok teş ederim tam istediğim şeyi çizmişsin bunu uyğuluyacam teş ederim
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,738
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst