AC motorun d/d yıldız - üçgen olarak değiştirmek

kullanacak olduğum motor un etiket bilgilerinde yıldızda 740 d/d üçgende 920 d/d olduğu yazıyor bu motorlar chiller in fan motorlar olarak kullanacağım kondaser basıncına göre yıldız yada üçgen çalıştıracağım maliyet açısından çok hesaplı bir uygulama olacak eğer tutarsa yani motorlar herhangi bir zarar görmez ise...

Motorun harcadığı enerji milindeki yükede bağlıdır.Motor yıldızda gerekli gücü sağlayabiliyorsa üçgendede harcadığı güç fazla artmaz.Uğraştığınıza değecek kadar tasarruf yapamazsınız.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Motorun harcadığı enerji milindeki yükede bağlıdır.Motor yıldızda gerekli gücü sağlayabiliyorsa üçgendede harcadığı güç fazla artmaz.Uğraştığınıza değecek kadar tasarruf yapamazsınız.

Motorun harcadığı enerjinin milden talep edilen yük ile ilgili olduğu doğrudur.
Ancak;motor yükü çok değişkense ve %30 lar mertebesine düşüyorsa yıldızda çalıştırmak üçgene kıyasla daha uygun olabilir.Daha önce sn hemmuhhemtek'in bir sorusu sebebiyle deneme yapmış ve forumda da paylaşmıştım.
motorun Y/Ü dönüşümü ile uyumlu olarak yük de denetlenebiliyorsa ve çalışma saatleri fazlaysa tasarruf sağlanabilir
 
bugün denedim normal yıldız üçgen çalıştırmada bir sorun olmuyo yani 3sn yıldız sonra üçgene geçtiğinde sorun yok ama 1dk. yıldız sonra üçgen yaptığımda sanki kısa devre olmuş gibi sigorta atıyor fazla da uğraşamadım vaktim yoktu ama çalışmayacak sanırım herkese teşekkürler....
 
Evet arkadaşlar fan motorunu istediğim gibi çalıştırdım herhangi bir sorun da yok ....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,575
Mesajlar
918,706
Kullanıcılar
450,579
Son üye
Bekirdsasas

Yeni konular

Geri
Üst