ACİL KOMPANZASYON YARDIM

Simdi benim trafom 2500 kva 3000 5 akım trafosu artı 3000 5 akım trafosu ve bu akım trafosu toplayıcıla Birleşmiş sisteme baglanıyor yük fazla oldugu için bara iki ye ayrılmıs iki kola toplayıcı akım trafosu ile toplanıyor ups 3 kva lık var sabit kondansator kapalı yani
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kompazsazyon sayon alcak gerilimde sabit kondansator 100 kvar ama kapalı sabit sayacla akımtrafosu arası 10 metre civarında yük yokken denemedim ama yükü azaldıgımda aynı yazıyor kondansatör gücüm 1000 kvar
 
Her iki trafo aynı zamanda devrede degil sayac da akım yönü ters veya faz hatası uyarısı vermiyor
 
Sabit kapali demissiniz ama sanki sabit acik gibi gorunuyor. Sabit 30-40 kvar olmasi gerek.100 kvar cok gibi coksa kapazitif yazmasi kacinilmaz.
Sabit kapali olsa enduktif yazar, hic yukun olmasa bile.
Ups ini kapat bir sure 1 saat gibi. Sonra aktif enduktif kapasitif tuketimlerini kontrol et bakalim neler olacak oradan bir fikir verir.

Eger yuk varken de yaziyor ise sigorta ve kontaktorlerini kontrol et yapisik varmi, var ise kapasitif yazar. Enduktifde.

Reaktif rolenin markasi nedir?
 
Son düzenleme:
kondansatör değerleriniz büyükse sistem endüktif çektiğinde devreye giren kondansatör kapasitif yazmasına sebep olabilir .akım trafo testinizi yapın,arızalı olabilir
 
Akım trafocuyla görüsdüm akım varsa sıkıntı yokdur diyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,227
Son üye
kullanıcı2343

Yeni konular

Geri
Üst