Abilerim Elektrik paraziti yardım !

şimdi öyle bir sorun ki ilk defa bilgisayar konusunda anlama veremedim buna.Bilgisayarın ktü bilgisayar muhendisliğine bile yolladım.Power supply değiştiler sonuç alamadık.Herşeye baktılar.Bugün şunu farkettim.Ses sistemini bilgisayara bağlamadan çıplak halde prize taktığım zaman yine o ses mevcut.Ama çağırdığım elektrikçi tesisatta sorun bulamadı.En ufak bir kaçak olsa role niz var hemen atar dedi.ben anlamadığım için tamam diyerek geçtim.

Bu öyle bir sorun ki ilk defa bilgisayar konusunda çaresiz kaldım.Bilgisayar muhendislerine gösterdim power supply değiştiler sonuç alamadık.Yanlız bugün şunu farkettim;ses sistemini bilgisayara takmadığım zaman çıplak halde prize taktım yine o ses ses sisteminden geldi.(ses sisteminden olduğunu düşünmeyin çünkü kulaklıkla da geliyordu.)Ayrıca aldığımı ses kartı profesyonel mi diye sorun yöneltmişsiniz.Creative ses kartı.öyle 600$ falan değil.Ama bende diyorum kı ondan olsa bile neden başka yerde çıkarmadı bu sorunu..

Şimdi bir şeyler daha da netleşiyor. Sizin ses sisteminizin kendi dip gürültüsünü duyuyorsunuz o zaman preampilifikatör katında bir sorununuz olabilir. Ve bu ses kulaklık devresinede ses vereceğinden bu sesi işitiyor olabilirsiniz. Genelde ses sistemlerinde kullanılan besleme devrelerinin çok iyi topraklanması gerekir. Bu topraklama işlemi cihazların biribirine bağlantı noktalarında daha da çok önem kazanır. Yaklaşık 12-13 sene önce istanbul açık havada bir konsere gitmiştim. adamların tüm cihazlar aralarında kullandıkları topraklama kablolarını görünce dudaklarım uçuklamıştı.

Birde sizin bu ses sisteminizin besleme devresi klasik trafolu sistemmi yoksa SMPS li bir sistemmi var. Eğer klasik trafolu sistem kullanılmamış ise beslemenin yüksüz osilasyona girip devre üzerine ses bindirme olayıda olabilir.

Son bir kez daha ses sisteminizi boşta çalıştırdığınızda ses girişlerinin tamamını şaseye kısa devre ederek tekrar kontrol ederseniz en azından devreyi daha iyi incelemiş oluruz.

Ses sisteminizini girişleri kısa devre iken bir osiloskop ile incelemek te sorunu çözebilir. Mademki KTÜ bilgisayar mühendisliğine bilgisayarı yollayabiliyorsunuz elektronik bölümünde de sistemi test edebilirler. Preampilifikatör devresindeki transistörler yada kondansatörler hata toleranslarının dışına çıkmış olabilirler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
peki ses sistemini bilgisayardan ayırdığımda ve yine kulaklık kullandığmda sesin düzelmiş olması gerekmiyor muydu?
 
Walla o sistemi ben de çok merak ettim doğrusu. Kulaklık bilgisayaramı bağlı ses sistemi ne bağlı onuda açıklarsanız. Anlaşılan Trabzonda yaşamaktasınız. 2 hafta önce oradaydım. Eğer yolum düşerse ziyaret ederim sizi.
 
negüzel anlatıldı nesini anlamıyorsun hiçbirini yapamıyorsa bu işinde düzelmesini çok istiyorsan birgisayarında cama yakınsa kaldır at al yenisini senin için son çere buu
 
peki ses sistemini bilgisayardan ayırdığımda ve yine kulaklık kullandığmda sesin düzelmiş olması gerekmiyor muydu?

Amatör ses kartlarıyla bu işe devam etmemeni tavsiye ediyorum. Profesyonel ses sistemlerindeki THD amatörlere göre çok çok azdır.
 
kulaklık doğrudan bilgisayara bağlı.Evet trabzonda yaşıyorum buyrun gelin.

negüzel anlatıldı nesini anlamıyorsun hiçbirini yapamıyorsa bu işinde düzelmesini çok istiyorsan birgisayarında cama yakınsa kaldır at al yenisini senin için son çere buu
zaten öyle yapacam.Yanı lafın gelişi demiyorum hakkaten atacam.2 bin tl verdim bu pc ye.Tek çare laptop almak sanırım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kulaklık doğrudan bilgisayara bağlı.Evet trabzonda yaşıyorum buyrun gelin.

zaten öyle yapacam.Yanı lafın gelişi demiyorum hakkaten atacam.2 bin tl verdim bu pc ye.Tek çare laptop almak sanırım.

Umarım kulaklığınız aktif değildir. Eğer pasif bir kulaklık kullanıyorsanız size tavsiyem, hangi marka yada tip ses kartı kullanıyorsanız o kartı değiştirmenizdir. Hatta size komik gelebilir ama eskiden benim kullandığım creative in yarı profesyonel ses kartı vardı ben de modelide awe 64 gold kulaklık ve line çıkışları mükemmel idi. Bir başka alternatif ise ses kartını ses sisteminize Fiber Optik ile bağlamak olacaktır. Genelde FO bağlantılardaki distorisyon ve dip gürültüsü daha azdır.
 
sana tavsiyem basit bir çözüm işe yaraması muhtemel.Bi dene ucuz bi olay
Topraklamadan oluyor muhtemelen.senin topraklaman ne kadar iyi olursa olsun aynı topraklamaya o kadar cihaz bağlıki sadece senin değil apartmansa daha çok.Sana tavsiyem sistemine bağlı bütün cihazların topraklamasını tek tek ses kaybolana kadar iptel etmen.Kabloyu filan kesme ama bir elektirk bandı al ve fişlerdeki topraklama pinlerini bantla kapat.Bir kaç kat yapkifişi prize taktığında temas olmasın.Biz ses sistemleri kuruyoruz ve koca sistemde bir ses yokken bir laptop taktığımızda inanılmaz gürültüler çıkıyor eğer adaptörünü çekersen ses kayboluyor.Bizde adaptörün beslemesini topraktan yalıtıyoruz (bantla) ve temiz .....
demeni tavsiye ederim
 
ancak topraklamanı iptal ettiğin için cihazlarında kaçak varsa sana biraz sıkıntı çıkarabilir eğer sorunun bu olduğunu keşfedersen sana tavsiyem sadece sana ait bi topraklama çektirmen.topraklamasız çalışma :)
 
arkadaşım burada sana yazılanları sen anlayan bir arkadaşa söyle bence daha iyi anlaşılır. arkadaşların bir tanesi sana topraklama iyi değilse bu yapar diyor. diğer arkadaşta elektronik dilinde filitre yap (kondansatör) diyor. ayrıca sen neden yayın yaparken sesi neden açıyorsunki. seni müzüği kulaklığından dinlemen gerekmiyormu. Elektrikçi arkadaşın dediği ups topraklı çıkış verir, regülasyon yapar, hemde elektrik kesilince aldığın cihazın kapasitesine göre seni biraz idare eder. bunu zaten alman gerekiyor. amfili sitem kulanıyorsan bütün sistemlerde sesi çok açtığında şarkı çalmasan bile bir vızıldma veya vınlama duyarsın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst