Abilerim Elektrik paraziti yardım !

değiştim sorun düzelmedi.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
değiştim sorun düzelmedi.

Bilgisayarımdaki sorundan dolayı sesi çok iyi incelemek fırsatı bulamamıştım. Biraz önce Profesyonel bir kulaklık ile sesi tekrar dinledikten sonra;

Bence sorununuz ses kartınızdan kaynaklanıyor. Kullanmış olduğunuz ses kartının profesyonel bir ses kartı kullanmazsınız. Çünkü sistemdeki ince osilasyon sesi haricinde aşırı derecede de dip gürültüsü mevcut. Bundan bir kaç sene öncesinde profesyonel ses kartları kullanmış bi arkadaşımda görmüştüm. en ucuzu o zamanlar 650$ civarındaydı. Şu anki fiyat ve markalarını bilemiyorum. Bence sorununuz ses kartınız kendi kendine gürültü vermesi diye düşünüyorum.
 
değerli arkadaşlar.Ses kartını yeni taktırdım ama sonuç alamadım.Farzedelim ki sorun yine ses kartında..Bu bilgisayarı farklı biryere takınca ses kartının bozukluğu ortaya çıkmazmıydı?
 
bilgisayar kasasını neon lambalı kontrol kalemiyle kontrol ettiğinizde ne görüyorsunuz?( iletken bir yerden, mesela vidalardan)
 
akım ölçme aletiyle bilgisayarın altındakı metal kısma değdirince 12 voltluk bir enerji göster
yor
 
bilgisayrın herşeyini değiştirdim derken , güç kaynağını da değiştirmişmiydiniz....
birde aynı işlemi kontrol kalemi ile deneyin ..NEON LAMBALI
 
evet ses kartı,güç kaynağı,mikrofon değişti.kontrol kalemiyle kontrol ettim lambası yanmadı.
 
nasıl ölçtügünüz önemli ama kısaca bilgisayar kasasında 12v olmaması gerekiyor, bu bilgisayarınızın kablolarının düzenlenmesine kadar varan çok ihtimalli bir sorun,(kablolar birbirine yakın olmamalı) sistemi yerinde görecek bir teknik eleman size yardımcı olabilir.
 
değerli arkadaşlar.Ses kartını yeni taktırdım ama sonuç alamadım.Farzedelim ki sorun yine ses kartında..Bu bilgisayarı farklı biryere takınca ses kartının bozukluğu ortaya çıkmazmıydı?

Yeni taktırmış olduğunuz ses kartı standart bir kartmı yoksa profesyonel bir kartmı? Bilgisayar ile diğer cihazların birbirleri arasındaki topraklama hatları çok yapılmışmı? Asıl sorularım bunlardır.
 
şimdi öyle bir sorun ki ilk defa bilgisayar konusunda anlama veremedim buna.Bilgisayarın ktü bilgisayar muhendisliğine bile yolladım.Power supply değiştiler sonuç alamadık.Herşeye baktılar.Bugün şunu farkettim.Ses sistemini bilgisayara bağlamadan çıplak halde prize taktığım zaman yine o ses mevcut.Ama çağırdığım elektrikçi tesisatta sorun bulamadı.En ufak bir kaçak olsa role niz var hemen atar dedi.ben anlamadığım için tamam diyerek geçtim.

Bu öyle bir sorun ki ilk defa bilgisayar konusunda çaresiz kaldım.Bilgisayar muhendislerine gösterdim power supply değiştiler sonuç alamadık.Yanlız bugün şunu farkettim;ses sistemini bilgisayara takmadığım zaman çıplak halde prize taktım yine o ses ses sisteminden geldi.(ses sisteminden olduğunu düşünmeyin çünkü kulaklıkla da geliyordu.)Ayrıca aldığımı ses kartı profesyonel mi diye sorun yöneltmişsiniz.Creative ses kartı.öyle 600$ falan değil.Ama bende diyorum kı ondan olsa bile neden başka yerde çıkarmadı bu sorunu..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst