Abilerim Elektrik paraziti yardım !

arkadaşım bir tane ups al elektrikçi arkadaşının dediği gibi. sonrada elektrikçi arkadaşına teşekkür et.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bilgisayardan vericiye bilgi gönderdiğin kablonun şitli olması yani anten kabloları gibi sargının dış tarafında srgılı olması gerekir eğerki bunda bir sıkıntın yoksa bu senin vericinden kaynaklanıyor olabilir. bunun sebebide kondanstörlerin değer kaybına uğramasındandır.
 
kesintisiz güç kaynagı demiş elektrikçi güç kaynagı gelen ekeltrigi önce d.c ye sonra a.c çevirir voltaj çıkışında bir dalgalanma olmaz sadece elektrik kesintisinde devreye girer evdeki topraklama düzgün degil se sürekli arıza verir ve pc ni açamaz konuma gelirsin sen bence pc ye gelen seyyar kablona bak topraklı kablomu her iki rarafına baktır sorun düzelir problem topraklamadan kaynaklanıyor
 
bilgisayardan vericiye bilgi gönderdiğin kablonun şitli olması yani anten kabloları gibi sargının dış tarafında srgılı olması gerekir eğerki bunda bir sıkıntın yoksa bu senin vericinden kaynaklanıyor olabilir. bunun sebebide kondanstörlerin değer kaybına uğramasındandır.

zaten bütün kablolar şitli bence bunu söylemek yanlış
 
asansör haberleşme telefonunda parazit sıkıntım var ama aşamadım parazitten dolayı konuşma sesi çok algılanmıyor bunu engellemem ve ya azaltmam iiçin ne yapmam gerekiyor.piyasada bu azaltacak bir aparat var mı
 
İnsanlar görür duyar ama nasıl görüp duyduğunu bilmez.
İnsan kör olduğu zaman yada sağır olduğu zaman ölmez.
Peki insan denen bu parazit neden ölmüyor?
Sebebi gayet basit:
Göz kimyasal olarak görüyor daha sonra bu veri sinirlerle toplanıyor. Toplanan sinyaller tekrar kimyasal iletim formuna dönüyor. Beyine ulaşmadan önce tekrar sinyale dönüşüyor ve aynı anda birden fazla birime bu iletiliyor(Boyutlama,dokulama,renklendirme, animasyon)
Hal böyle olunca insan kör olsa bile hayatına devam ediyor.
Bunları size neden anlattım?
Tabiki nitelikli ve kaliteli bir sinyalden bahsetmek istiyorsak ilk önce kaynak ile tüm ilave birimler arasındaki bileşenleri izole etmeniz gerekir. Ki bunlar birbirlerine sinyal gönderirken hata sinyallerini çevrim kazançları nispetinde çarpmasın. Şimdi sizin parazit olayı neden olur ?
Stabil bir kaynaktan (pilli radyo, laptop(Fişe takılı olmayacak)) ses çıkışını Fm yayını yapan cihaza takın (AC voltajla beslenen tüm ekipmanlar bulanık çalışır. Siz asla AC voltajla besleyerek stabil bir sinyal voltajı elde edemezsiniz.)
Şayet yayınınızda parazit varsa o zaman FM bölümünüzde problem var demektir.
Aynı işlemi mikrofonada yaptığınızda (Kesinlikle AC (dışardan beslemeli)) yani laptobunuza bağladığınızda şayet parazit duyarsanız bu sizin mikrofonunuzda sorun var demektir.

Uyarı: Bu teslerde insan kulağının çok zor duyduğu bir parazit olsa bile bu kazanç etkisinden dolayı ana sinyali bastırabilir.
 
yazıların hepsini okumadım ama bu sorun bence bilgisayarınızı taktığınız prizdeki topraklama tam değil şöyle bir şey deneyin bilgisayarın fişi takılı olsun bilgisayar açık olmasın kulağınızı hoparlöre yaklaştırın dinleyin o sesi duyarsınız bırakın radyoculuğu filan ben evimde rahatsız oluyordum topraklama çektikten sonra o cızırtı gitti
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst