657 ye karşımısınız?

aynen katılıyorum sayın hırçın 41 çalışan kişi işinin sorumluluğunu bılmelı ne gerek var mudurun amırın emrıne drektıfıne tek dileğim kamuda çoreklenmış ATM memurları ay başindan ay başina işi aklına gelenler geçmışte kamu fabrıkalarındakı işçiler, tekel işçilerı ,gıbı memurlardada duzenleme yapılmalı benım şahsı goruşum beleşten maaş alan kurumlar universitelerdekı tedaştakı tcdd dekı muhendislık hızmetlerı ne yapıyorlar meçhul maaş a gelende en yuksek maaşı alıyorlar bunlara bir duzenleme getırılmelı bu benım şahsı goruşum konuya tepki mesajları yazılacak hıçbırınede cevap vermıyeceğım doğru soyleyenı dokuz köyden kovarlar
 
Konuyu açan arkadaş kpss`de alım sayıları yüksek olsa yok hayır ben 657 de girmeyecem diyeceğini sanmıyorum. Şu anda suyun diğer tarafında olduğu için 657`yi sevmiyor. Sorun 657 de falan değil, sorun kendi içimizde, sorun toplumumuzda . 3 yıldır memurum, devlet dairesinde gördüğüm kişilerden kim çalışkanlıktan bahsediyorsa, en çok kaytaran kişide o oluyor. Böyle bir yapı var maalesef.

Örnek vereyim, bu forumda kamudan emekli bir büyüğümüz, devlet çalışanların büyük bölümünü haram yemekle itham etmişti. Niye bunca yıl o haramzadelerin yanında çalıştı başka meselede, özel sektörü tavsiye eden bu abimizin oğlu da kamuda çalışıyor, enteresan değil mi? İşini biliyor kerata;)
üniversitede iki hocamız, ikisi de özel sektörü övengillerdendi. Birinin oğlu dhmi ye girmiş, diğerinin kide başka bir bölümde akademik kariyere başlamış. Söyleme bak, eyleme bak!!!!

Ben kamu istiyorum dediğimde, pek çok ortamda mühendis adamsın ne işin var devlette diyenlerden, kendine yazık edersin diyenlerden, yok devlette sayaç okursun diyenlerden, masa başında çürürsün diyenlerden bıkmıştım. Desenize arkadaş dışarıda 2-3 bin tl lik eğitimleri devletin bedava verdiğini, ingilizce veya başka yabancı dil eğitimi de verildiği ve bu eğitimler yada seminer veyahut kongrelerin , parayla çok zor kalacağın lüks otellerde yapıldığını niye söylemediniz. İnsan gibi davranıldığını niye söylemediniz. Haftanın 6 günü sabah akşam çalışan kişilere niye bunları söylemiyorsunuz??

Ben uzun vadeli plan yapabilmek ve insani ihtiyaç olan hafta sonu tatili için en çok kamuyu istedim. Birde Mühendis olarak insanca şartlarda çalışmak için istedim. Oldukça özverili şekilde çalışarak iyi bir puan alarak atandım. Bu basit imkanları o beğenmediğimiz 657 sayesinde kazandım.

Seni kanunların koyduğu sınırlardan çok daha fazla çalıştıran, senin emekliliğinden çalıp sigortanı düşüren, seni işsizlikle tehdit eden, sana insan gibi değilde köle gibi davrananlardan, kendilerini her türlü kıyağı geçirtip kafayı 657ye takanlardan, piyasanın yazılı olmayan kanunlarını uygulayanlardan şikayetçi değiliz de 657 den şikayetçiyiz. 657 nin içi çürümedi, bizim içimiz çürüdü. Esas mesele bu.
Babamın devlet memuru oldugunu hatırlatmak isterim..
 
657 ... kıyak emeklilik ... daha da kıyak...

hakkıyla çalışan alın terini dökene lafımız yok. ama onların varlığı 657 yi doğrulamıyor maalesef.
 
Almanya da böyle bir tartışma varmıdır teknik elemanlar arasında?
 
Yazdığım ilk cevap çok net. Bu forumda ve toplumda ki bakış açısını yansıttım. Orada verdiğim örneklerden daha farklısıyla karşılaşmadım. Babası özel sektörde çalışmış , daha kamuya girmeden çok önceleri hedefini kamu olarak belirlemiş benim gibiler için 657 değişmesi veyahut değişmemesi sorun değil. Önemli olan zihniyetlerin değişmesi. Özün sözün bir olacak arkadaş. Sen devlette çalışmak istiyorsan 657 ye sallamayacaksın, oturup çalışıp atanacaksın. Yıllardır devlette çalışıp, devlet şöyle şöyle kötü deyip, yedi sülaleni devlette sokmayacaksın. Bütün yaz tatil yapan mesleklerden birine sahip olup, çok çalışmaktan dem vurmayacaksın.

Sorun 657 de falan değil, sorun içimizde. 657 ye gelene kadar, milyon tane yanlış var onlar düzeltilmelidir. Milyonlarca yanlışın içinde tek bir yanlışı göstermekte doğru olmaz. Kanunda ki rakamlar değişir sadece, zihniyet aynı olur.

Medeni ülkelerde böyle tartışma olmaz, çünkü o ülkelerde özel sektör ile kamu arasında ki bu kadar uçurum olmaz.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst