657 ye karşımısınız?

Yanlis ifade ett sanirim. Vergi mukellefi icin hesap yapmistim ama calisanlarin odedigi toplam pay da cok farkli sayilmaz
 
Konuyu açan arkadaş kpss`de alım sayıları yüksek olsa yok hayır ben 657 de girmeyecem diyeceğini sanmıyorum. Şu anda suyun diğer tarafında olduğu için 657`yi sevmiyor. Sorun 657 de falan değil, sorun kendi içimizde, sorun toplumumuzda . 3 yıldır memurum, devlet dairesinde gördüğüm kişilerden kim çalışkanlıktan bahsediyorsa, en çok kaytaran kişide o oluyor. Böyle bir yapı var maalesef.

Örnek vereyim, bu forumda kamudan emekli bir büyüğümüz, devlet çalışanların büyük bölümünü haram yemekle itham etmişti. Niye bunca yıl o haramzadelerin yanında çalıştı başka meselede, özel sektörü tavsiye eden bu abimizin oğlu da kamuda çalışıyor, enteresan değil mi? İşini biliyor kerata;)
üniversitede iki hocamız, ikisi de özel sektörü övengillerdendi. Birinin oğlu dhmi ye girmiş, diğerinin kide başka bir bölümde akademik kariyere başlamış. Söyleme bak, eyleme bak!!!!

Ben kamu istiyorum dediğimde, pek çok ortamda mühendis adamsın ne işin var devlette diyenlerden, kendine yazık edersin diyenlerden, yok devlette sayaç okursun diyenlerden, masa başında çürürsün diyenlerden bıkmıştım. Desenize arkadaş dışarıda 2-3 bin tl lik eğitimleri devletin bedava verdiğini, ingilizce veya başka yabancı dil eğitimi de verildiği ve bu eğitimler yada seminer veyahut kongrelerin , parayla çok zor kalacağın lüks otellerde yapıldığını niye söylemediniz. İnsan gibi davranıldığını niye söylemediniz. Haftanın 6 günü sabah akşam çalışan kişilere niye bunları söylemiyorsunuz??

Ben uzun vadeli plan yapabilmek ve insani ihtiyaç olan hafta sonu tatili için en çok kamuyu istedim. Birde Mühendis olarak insanca şartlarda çalışmak için istedim. Oldukça özverili şekilde çalışarak iyi bir puan alarak atandım. Bu basit imkanları o beğenmediğimiz 657 sayesinde kazandım.

Seni kanunların koyduğu sınırlardan çok daha fazla çalıştıran, senin emekliliğinden çalıp sigortanı düşüren, seni işsizlikle tehdit eden, sana insan gibi değilde köle gibi davrananlardan, kendilerini her türlü kıyağı geçirtip kafayı 657ye takanlardan, piyasanın yazılı olmayan kanunlarını uygulayanlardan şikayetçi değiliz de 657 den şikayetçiyiz. 657 nin içi çürümedi, bizim içimiz çürüdü. Esas mesele bu.
 
o bahsettığın kişi ben olmıyayım yanı kerata dedığın:) birkere usluplu bkonuşta adam sansınlar ikincisi evet ben kamudan emeklıyım allaha şukur alnımın terıyle çalıştım emeğımın karşılığınıylada çocuklarımı helal yedırerek buyuttum ve benım oğlumda kamuda muhendis olarak çalışıyor ama ben muhendisim muhendislık yaparım demıyor kiş gunu daırede yapılacak tum işlerı yapıyor sabah 8.00 akşam 17.00 mesaısını saate bakarak bıtırmıyor baze şuanda bende yanındayım oğlumla gurur duyuyorum salla başini al maaşini yapan muhendislerımız var elektrık olsun elektronik olsun bırak sayac okumayı veya yarı ıletkenın ne olduğunu bılmıyen ıstemedığın kadar muhendıs var kamuya %90 iş cesaretı olmıyan bılgısız becerıksız muhendisler dolu benım oğlumdan 17.30 bazen 18.00 işin durumuna gore çalışıyor aklından geçenı soylıyeyım harcırah yolluk alıyor dıyeceksın sizin gıbılerın demıcem ama salla başini al maaşını uygulıyan muhendislerın duşunduğude budur aynı duşuncede olup kamuya gırseydı ılk ben karşi gelırdım allaha şukurki benım gıttığım doğrultuda devam edıyor yanı aldığı maaşın akşam yastığa kafayı koyduğunda helanınden kazanıp kazanmadığının muhasebesını yapıyor aslında muhatap alıp yazmıyacaktım kendını beğenmış ukala tavrından dolayı cevap verdım


ılave olarak ben çalıştığım emeklı olmazdan önce bir bilgisayar çiktısı istemıştı muşterı tek çiktı için yerler 20 cm kar 200 uzaktaydı ofisim gittim adamın ıstedığı çiktıyı verdım devletın kasasına getırısı 50 krş bunu örnek olarak yazdım benım oğlumda dairenın anahtarı hizmetlıde olması gerekırken oğlumda inşallah nasıp olur gelırsın oğlumun misafırı ol daırede devlet kapısı yan gelıp yatma yerı olmadığını oğrenmış olursun en son her anne baba çocuk doğurur buyutur ama adam gıbı adam yetıştırmek mezıyet ıster uzerıne alınan alınsın alınmıyanlara saygı sevgımız sonsuz oylelerıne zaten tek kelıme stem etmemızde haksızlık olur
 
Son düzenleme:
Tahmin ediyordum cevap vereceğinizi sevgili büyüğüm, kerata derken oğlunuzu kastetmiştim, zamanında babama laf ettiğiniz de hala aklımda, oğlunuzu bilmiyorum ama size benziyorsa zaten nasıl çalıştığını tahmin ediyorum. Boşuna kendinizi yormayın, olay sadece siz bu kadar özel derken oğlunuzun devlette çalışması absürttür. Bana hiçbir zaman samimi gelmediğiniz için, bu saatten sonra değişemeyeceğiniz için nefesi fazla harcamaya gerek yok. Bende sizin tarif ettiğiniz o tembel miskin hiç birşey bilmeyen ve yapmayan adamlardanım, oğlunuz kadar süpermen değilim elbet, olamamda. Gönlünüzü ferah tutun.
 
yaw oğlumun devlette çalışması absürt gereksızse benım yazdıklarımı ciddıye almıyorsan neden örnek verıyorsun başka ciddiye aldığın kişilerı örnek versen hiçdeğılse ciddi yazmış olmazmısın ciddi ve sevıyelı ol lutfen
 
@tekin126 dediğiniz gibi olsun büyüğüm.

657 de değişiklik hazırlığı 2016 aralık ayına kadar devam edecek. Eğer köklü bir değişiklik olursa anayasa değişiliği içinde olacak, iş garantisi büyük kapsamda korunacak sendikadan gelen tüyolar bu yönde, başarı ücretlendirilmesi yapılacak. Kamu çalışanı olarak işçilerle, sözleşmeliler, memurlar aynı statüde olacak, müdür ve üstleri memur dediğimiz yapıda olacak. Detay çok konu var, işçi sendikaları kısmı var, kazanılmış haklar var vs. Özünde dağ fare doğuracak.
 
aslında siyası olarak algılanmaz umarım ıktıdar kamuda atm işçilerı vardı nasıl yola getırıldı aynı uygulama kamudakı memurlarada uygulanmalı bir örnek vercem benım çalıştığım yere iki muhendis verdıler tek başima yuruttuğum iş yerınde şu an iki muhendis var yaptıkları koltuklarından kalkmıyorlar sabah gelıyor oturuypr akşam kalkıp evıne gıdıyor iş uretme hiç yok geçen bırı bana yaptığın ürün için patent almanı tavsıye ederım dedı :) içimden guldum geçtım bilinçlı işi bılen bırısı olsa bunu tavsıye etmez çalıştığı yer universitenın araştırma laboratuvarı elektronik uzerıne iki transistor versen bağlantı kurup çalıştırmadan aciz boylelerını inşallah şutlarlarda devlet kapısı yan gelıp yatma yerı olmaktan kurtulur
 
Bende belediyede memurum, işimin sorumluluğumun bilincindeyim, kazandığım parayı hak edebilmek için de elimden gelen gayreti gösteriyorum. Her Kulun Allah'a vereceği hesap ayrıdır, Ahmet Mehmetin hesabını vermeyecek yada Ayşe, Fatmanın bu bilinç varsa insanda Allah korkusu varsa sorun yok demektir. Allah korkusu olmayanda her haltı yer !
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,868
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst