55 hp bilezikli motora nasıl yol verilir?

Mevcut durumda yıldız ya da üçgen bağlantıdan söz edilemez.Bu tür motorlar elle kademe değiştirilen yol verme dirençleriyle, ya da otomatik diye tabir edilen bir kaç kademe direncin kalkışta sırayla devreden çıkartılması yöntemiyle yol verilirler.Elle kademe değiştirilen dirençleri temin etmek oldukça güçtür ve pahalıdır.Diğer yöntemde biraz masraflıdır.Önerim çalışma rejimi uygunsa rotor sargılarını(bileziklerden gelen uçları kısa devre ederek), stator sargılarına, etiket değerine uygun gerilimi vererek direk çalıştırmanızdır.Ancak bu motorlar ileride bilezik fırça gibi elemanlarından dolayı sorun çıkaracaklardır.Mümkünse uygun güçte yeni bir asenkron motor takıp, çalışma rejimine ve Şebeke şartlarına uygun olarak direkt ya da yıldız-üçgen yol vermeniz kesin çözümdür.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sayın ustalar 55 hp bilezikli motora yıldız üçgen yol verdim üçgende 500a çekiyor bunun nedeni nedir hatırladığım kadarıyla bilezikli motorlar üçgen çalışmaz die biliyordum ama size sormak istdim.

arkadaşım 22kw 1450 d/dk bilezikli motorun rotor sargılarını kısa devre yapıp,stator köprü bağlantılarını da 4 kutuplu olacak şekilde yeniden düzenledim kontaktörle yıldız/üçgen yol verdim 15 yıldır tık demeden çalışıyor tek sıkıntısı emsallerine göre fazla yer kaplıyor
 
Merhaba arkadaşım rotor tarafındaki uçları birbirine köprüle yani yıldız bağlar gibi.Daha sonra stator uçlarına 380 ver eğer motorun yine aşırı akım çekiyor ise yük tarafı mu motorun bu şekildeki güçünü yene miyor demektir.Rotor tarafını sök 2 kademe her kademede 3 tane olmak şartıyla 5 ohm luk darbe direnci internetten sipariş verip bağla göreceksin motorun normale dönecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst