55 hp bilezikli motora nasıl yol verilir?

Katılım
23 Nis 2007
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
39
sayın ustalar 55 hp bilezikli motora yıldız üçgen yol verdim üçgende 500a çekiyor bunun nedeni nedir hatırladığım kadarıyla bilezikli motorlar üçgen çalışmaz die biliyordum ama size sormak istdim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bilezikli(rotoru sargılı)motora reosta,oto trafosu ile yol verilir.Motoru y/ü yol verdirmek istiyorsanız rotoru kısadevre etmeniz gerekir.
 
direncle yol vere bilirsin veya arkadasın dedi gibi rotor uclarını kısa devre edip surucu ilede yol vere bilirsin
 
rotor uçlarını yaptım ama üçgende 500a çekior sanki kısadevre varmıs gibi
 
Bilezikli asankıron motor lar yük altında çalıtımak için yapıimıştır.
Rotor cıkışlarına her faz için ayrı ayrı olmak üzere direnç bağlanır bu dirençler motorun kalkış devrine göre dört beş kademe şeklinde bağlanır direnç devreden çıkarılarak motorun
yükte kalkışı sağlanır.
Direnç her faz için 3 veya 4 ohm civarındadır direnç tel kesidi motor akımının enaz iki katı
akıma dayaniklı olmalıdır yani motor gücüne göre özel olarak imal edilir.

asankıron motor gibi rotoru kısa devre yaparak çalıştırabilirsin motorun yıldız kaç volt
ücgen kaç volt çalıştığını motor etiketine bakarsın ona göre bağlarsın.ama yükte kalkış yapamazsın. sürekli çalışmada ısınır çalışma rajiminde çalışır.
 
arkadasım senin bu motunda 2 tane 3 çarpı kablo varya onun bir tanesi statorun digeride rotorun olctugunde direnci daha dusuk olan rotor sargılarıdır yani senin bu sargıların kısa devreli olacak ister direncle yol ver mesela atıyorum 4 kademe direnç ilk basta bu direnclerin hepsi devrede olur daha sonra motor yol aldıkça devreden zaman rolesi ile cıkartılır yada rotor uclarını kısa devre yani yıldız motor baglar gibi kısa devre yap stator sargılarına shoft starter veya surucu ile yol ver daha cok vinçlerde ve yuk altında çalısan yerlerde kullanılır senin yuksek akım cekmen motoruna yol verememenden kaynaklanıyor
 
Rotoru sargılı asenkron motor yani bilezikli asenkron motorlara rotor direnci üreten firmalar var netten bu firmalara ulaşabilirsin. Motor etiket bilgilerini verirsen uygun kademe dirençleri ve fiyatları hususunda firmalardan bilgi alabilirsin.
 
sadece yılıdz çalıştırmam gerekiyorus bende öle çalıştırdım ama enüz yük vermedm inş.bir sorun olmaz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst