3V düğme pil kapasitesi hk.

İnsanın dış deri direnci 2 kiloohm civarlarında olup zaten ohm kanununa göre temas sırasında 3 voltluk gerilimle ohm kanunu uyarınca ciddi akımların geçebilmesi mümkün değildir. Kısacası ellerinin içi veya avuç içleri sürekli kuru kalıp hiç terlemeyen insanlar için, bu pillerin kuru elle takılmasında hiçbir olumsuzluğu olamaz, mutlaka düğme pile temasla bir zararı olabilir diyenler ise; mutlaka ellerinde, parmaklarında kimyasal tuz artığı, asit artığı, kalavi (bazik sabun) artığı, vb. kimyevi maddelerin artıkları sürekli bulunan kimselerdir.

Bu kısmen iletken artıkların pilin zıt kutuplarında kalmasıyla bu pillerin zayıf deşarjı uzun sürelerde mümkün olabilir ve düğme pillerde zamanından daha önce bitmesiyle sonuçlanabilir, bu mantıken mümkün. Ama normal, kuru ellerle pile temas edip, elinde kimyasal artık olmayanların bu pillere temasıyla pil ömründe hiçbir olası kısalma olamayacaktır.

Sonuç olarak bu konu üzerinde doktora, master çalışması yapılacak kadar çok hassas bir konu olmayıp daha basit bir sızıntı olayı (ayni sızıntı örneğini, siz örneğin kurşun-asit araç aküleri dış kutusunu toz, kir, asit, tuz, vb. artıklarıyla kaplanıp yeterince (periyodik olarak) temizlenemediğinizde, bu akülerin kutup başları arasından olan kaçak, sızıntı akımlarıyla (kaçak deşarj akımlarıyla) akülerin daha hızlı ve kendiliğinden olan normal iç deşarjının biraz daha hızlı deşarj olabilmesine bu kirler neden olur, düğme tipteki 3 voltluk lityum pillerdeki çok daha küçük boyutta gerçekleşeni de buna çok benzer durumu olabilir, eğer onlarla kıyas yapılırsa eğer.) oluşan olaya çok benzer bir durumu bulunur. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,751
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst