3RW4055 SOFT START kontaktörle mi yoksa direkt olarak mı bağlanıyor?

Ben ğüvenlik açısından kontaktör konulmasını tavsiye ederim çünkü bazı softstarterlar iki adet tristör ile motor sülmektedir yani fazın birisi direk motora gitmektedir.Buda herhangi bir nedenle motor kapagı açılması sonucu elektrik çarpılmasına neden olabilir.Kontaktör ile çalışma yapıldıgında ilk önce softstarterçalıştırılıp sonra kontaktör çektirilmeli (softstarter ​çıkış uçlarından biri motor kalkış emri ayarlanmalı ve buradan hat kontaktörü çektirilmeli)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bu tip sürücülerde bypass kontaktörüde kullanılıyor motor yol aldıktan sonra motor beslemesi bypass kontaktörü üzerinden besleniyor, softstar kontakları aşınmasın ve uzun ömürlü olması için tavsiye ediliyor
 
By-pass kontaktörü kullanmak gerekir. Eşşeğe 50kg yük yüklediniz bir yerden başka bir yere gittiniz eşşek görevini tamamladı yükü hala üzerinde tutup bekletmeye gerek yok değil mi? yükü artık yere indirmek lazım:D. By-pass kontaktörü yükü eşşeğin üzerinden alıp yere indiriyor.
 
3rw 4455 softstarter kumanda bağlantısı şeması hakkında bilgi verirmisiniz ?
 
Bu softstarter iki fazı tristör kontrollü bir soft starter çeşididir. Kontaktörle yol vermenize gerek yok çünkü kendi üzerinde kumanda gerilimiyle kontrol edebileceğiniz bir start stop inputu var. linkte bağlantı şekli mevcut:
http://www.automation.siemens.com/m...ionId=40153252363&TopicId=40124274699&Lang=en

başlangıç voltajı seviyesini ve tam hıza ulaşma süresini iyi bir şekilde ayarladığınız zaman gerilim seviyesi Şebeke gerilimine eşit hale ulaştığında kendi içindeki bypass kontaktörü enerjilenir ve motoru onun üzerinden besler. Bu softstarter da aşırı akım koruması mevcuttur ama motordan çekilen akım için. Onun için ayrıca bir termik koruma yapmanıza gerek yok ama soft starter yarı iletkenlerini korumak için girişine aR ya da gR tip hızlı sigorta koymanız şart ayrıca girişte çekebileceği aşırı akımı önlemek için termik koymanızı öneriririm. Ben hem aşırı akım hem de kısa devre koruması yapabilen gS tip hızlı sigorta koyuyorum soft starter girişine. Bir taşla iki kuş vurmuş oluyorum size de öneririm :)
 
Son düzenleme:
Burada start butonunun kontaklarını 2 ve 3 arasına koymanız lazım. Başlangıç gerilimini yüzde 30 dan başlatın rampayı 30 sn civarlarında tutarak denemeye başlayın. Daha sonra değerleri değiştirebilirsiniz class 10 da kalsın ayrıca.
 
Fazın biri direk motora gidiyor diğer fazlar soft starter üzerinden besleniyor o yüzden motor üzerinde çalışırken enerji kesip çalışın
 
Cevap istiyosun yazıyoruz ama sallamıyosun canın sağolsun :)
 
3rw4027 hakkında bağlantı bilgisi verebilecek, bypass kontaktöre gerek olup olmadığını ve startera nasıl mod yüklemesi yapabileceğimi detaylı anlatabilecek bir arkadaş varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
 
Bu tipteki softstarter incelendiğinde 1 fazın direk motora gittiği görünüyor. Bu sebepten dolayı Softstarter besleme girişine Şalterden sonra bir kontaktör koyulmalıdır. Zaten kendi manuelinde kurduğu örnek devrelerde de böyle bir çizim var güç kısmı için.
Fakat dikkat edilmesi gereken nokta Softstartera rampa koyulduğunda Besleme girişine koyduğumuz kontaktör erken bırakırsa Softstarter arızaya geçer ve her duruş yaparken arızayı resetlemeniz gerekir
Bunu da off delay zaman rölesi koyarak halledebilirsiniz.

Daha tecrübeli forum üyelerinin daha güzel önerileri olabilir, ben yaşadığım sıkıntıları birleştirerek bunları yazdım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,187
Mesajlar
915,699
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst