3RW4055 SOFT START kontaktörle mi yoksa direkt olarak mı bağlanıyor?

volky

Üye
Katılım
14 Mar 2008
Mesajlar
392
Puanları
1
Yaş
39
SİEMENS 3RW4055 SOFT START 75 kW lık elimde byulunmakta. bunu bir fanın yol amlasında kullanmam gerekiyor. ancak kendim gördüğüm kadarıyla bu cihaz bir kontaktör yardımıyla çalışabiliyor tek başına kullanılarak harici bir star stop butonu üzerinden kumanda edilemiyor diye düşündüm.
yanlışım varsa düzeltirseniz sewinirim kullanan arkadaşlarda varsa bana nasıl kullandıklarını açıklayabilirmi. yani kontaktörle mi yoksa direkt olarak mı bağlıyorsunuz bunu bilmek isterim.
kolay gelsin
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kullanmadım ama direk olması lazım. Kontaktörle kullanılacaksa 75kW sınırlaması olmaması lazım. Sonuçta istenilen herhangi bir gücte kontaktör kullanılabilir. İnternetten kullanma klavuzuna bak. Bağlantı ucları yazacaktır. Türkçe olmasa bile anlarsın.
 
hayır kontaktörün gücü diye bir şey yazmadım ve zaten kullanılacak kontaktöründe 75 kw uygun olması gerekecek ditrekt olarak motor devresinde kullanacağım.
nette bulabileceğimizi bizde biliyoruz demekki yok buraya yazdığıma göre.sadece cvp yazmak için yazmayın ben zaten bilen ve kullanan arkadaşlara soruyorum. kimsenin neden bilmediğini sorgulamıyorum yada kullanan ve kullanmayanların istatistiğinide yapmıyorum.
 
3RW40 ün devresine,kontaktör bağlamaya gerek yoktur.Doküman ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • 3rw-40 kullanım kılvuzu.pdf
    1.9 MB · Görüntüleme: 217
sn fahri yetiş sizin gnderdiğini döküandaki bağlantıyıda denedim ancak cihaz direk geçiş veriyor örneğin ayaklara 380 v verdiğimde direk geçiriyor bu nedenle mutlaka bir kontaktör ile kullanılması gerekiyor.sadece denediğimi sölemek istredim.
 
Fazlardan 1 tanesi direkt geçişlidir.Motor klemensini açtğınızda,fazladan 1 tanesinde ge-
rilim görürsünüz.Bunun için,klemens kapağı açılmadan önce,enerjinin,ana şalterden kesil-
mesi için,motor klemens kapağına uyarı konulması gerekir.Kontaktör koymak,çalıştırılan
personelin kalitesi ile ilgili bir olaydır.Biz,şimdiye kadar yapmış olduğumuz tesislerin hiçbiri-
sinde kullanmadık.Simens 2009 fiyat listesinin 47. sayfasını incelemenizde yarar var.
 

Ekli dosyalar

  • simens 20 nisan 2009.pdf
    4.7 MB · Görüntüleme: 131
47. sayfadan bişey anlayamadım ama ben bu soft starteri 55 kw ağır şartlar 75 kw normal şartta kullancam.
 
Ağır şart kullanımı için,bir üst model tavsiye edilmektedir.Siz,75 kw lık üniteyi ( 3RW4055 ), 55 kw ta kullanacağınıza göre sorun yok.
 
Merhaba,
Ben 1 sene kadar önce^3 adet sirius devre almıstım 200,75,45 kW için.Sizin yada Fahri Bey in dedigi gibi fazların birinin geçişli olmaması lazım bende uzun süre ugramıstım çünkü devreye alabilemk için.Yalnız ben kontaktör koymanızla ilgili bir yorum yapayım aynı hataya bende düşmüştüm Kontaktçr koymamak lazım.Birde kontaktör koyunca kontaktör actıgında hata uyarısı verecektir tam kodunu hatılamasamda "faz kesik hatası" idi sanırım.Ben sizin sorununuzu tam anlamadım aslına bakarsanız birazdaha detay vereilirseniz yardımcı olmak isterim.Ekteki dosya türkcekılavuzdur bi bakın isterseniz birde siemens hotline var onu arayın soru işaretleri için.Olmadı burda ugrasalım tekrar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst