34500 volt

o halde 34500v tabirinde bir değişiklik yok. 34500v değerimiz sabit. tek değişen trafo ayarıyla oynanarak son tüketiciye gelen gerilimin 380v dan 400v a çekilmesi.
@kaptan_ teşekkür ederim bilgi için

bu uygulama hangi yıl uygulanmayı başladı ve tamamen geçildi mi buna yoksa halen geçiş süreci devam etmekte mi?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Yönetmelikte hala 380V olarak bahsediliyor ancak işletmelerin yaklaşık %80 gibi bir kısmı 400V kullanıyor.

**tt ile mobilden yazıyor...
 
YG/OG transformatörlerinde +- %2x2.5 olacak şekilde kademe ayarı vardır. (Eski notlarıma baktım yanlış hatırlamışım mesajımı düzenledim)

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/trafo-kademe-ayarı-nasıl-yapılır.9143/#post-49094

lv7P0p.png
 
Transformatör sekonder gerilimleri Trafo köşklerinde zaten her zaman 0,4kV yani 400v'tur. 20v(%5) En uzun hat için öngörülen maksimum gerilim düşümü değeridir.
Kademe değişimi YG/YG trafolarda da YG/AG trafolardada mevcuttur. Çok özel durumlarda kademe değişimi yapılır. YG stabil olmayan YG/AG trafolarda kademe değiştirme işlemi son derece tehlikeli sonuçlar doğurur.
Bu konuyla ilgili anımıda paylaşayım;
Üniversite şantiyesindeyiz YG hattı üniversiteyi aynı zamanda uzakta bir köyü besliyor. YG'miz düşük ama değişken stabil değil. O zaman özelde çalışıyorum kontrolüm hakan kademeyi değiştirelim dedi abi şuan trafo çıkışı 380v'a düşmüş durumda ama YG değişken olduğu için kademe değiştirmek sakat olur gerilim yükselebilir dedim. Boşver sen dediğimi yap dedi. Konferans salonundaki ampullerin çoğu patladı diğer fakülte binalarındada epey hasar oluşmuş AG değerinin Trafo çıkışında 445-450v'a çıktığını görmüştüm ! Sonra seni dinlemeliymişiz dedi kontrolüm ama olan olduktan sonra ne fayda !
 
Son düzenleme:
Sevgili cemaluri; 34,5kv okudugun gerilim degeri faz-faz arası bir degerdir, faz toprak arasi ölcum yaparsan 20 kv civarinda bir deger okursun. Bu boyledir kafani fazla karistirma.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,723
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst