3 Fazlı Motoru 1 Fazda Çalıştırma (Resimli Anlatım)

Söylemeyi unuttum sistemde nötr kullanılmıyor 3 faz ve toprak hattı var sadece.Nötr yok yani...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ben yol vermeyi yıldız olarak biliyordum. (Tabii etiket değeri önemli) Örneğin ücgen 220, yıldız 380 yazıyorsa, yıldız bağlayıp kondansatör ekleyerek, 220 volt vererek çalıştırıyorduk. Tabii kayıp 1,73 (Voltaj farkından) ve %20&%40 (kondansatörden) oluyordu. Ama çok gerekli ise kullanıyorduk. Kalkınma akımının 10 A üstüne çıkmaması için yük olmadan çalıştırıyorduk. Nominal akımı (kalkındıktan sonra) 2-4 A gibi oluyordu.
 
arkadaşlar resimdeki gibi bağlantıyı yaptım 1.5 kw motor için 40mf kondansatörü bağladım motor kilitlenmiş gibi titriyordu ilk hareketi elimle veriyorum dönmeye başlıyor ama çok yavaş dönüyor motor devrim 1500 d/dk kondansatör uçlarında 100 volt görüyorum aynı işlemi 45mf kondansatörle denedim yine aynı sonuç ilk kalkışta kaç mf kondansatör bağlamam gerekiyor?
 
1 falı motor kullan kardeş.teknik olarak 3 fazlı motor 1 fazla çalıştırılabiliyor ama pratikte nerede kullanacaksın?
 
emeğine sağlık.
 
bilgiler icin tesekkurler.bu sekil bagladiktan sonra faz uclarini degistirip motor yonunu degistirebiliyormuyuz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst