18.5kw motor için kablo kesiti hesabı?

sedat.otomasyon ' Alıntı:
yukarıda verdiğiniz tablo akım formülüne göre.gerilim düşümü formülüne göre değil.

Hesapta da görüldüğü gibi, kısa mesafelerde gerilim düşümü problemi yaşanmamaktadır (%0,38<%3). İrdelenmesi gereken kablo akım taşıma kapasitesi ve kablonun döşenme şeklidir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sn. hicbirsey ;
Peki bu 18,5 kw motoru sabit bir hızda çalıştırmasak da , mesela start-stop sayısı fazla olacak bir yerde kullansak (mesela bir tavan vincinde) , bu durumda kesit hesabımızı etkileyecek başka bir faktör olur mu? Aynı hesabı bunun için de kullanabilirmiyiz.?
 
Kablolarin akim tasima kapasiteleri ve calisma sicakliklari kablodan kabloya degisiklik gosterir.Yukaridaki degerler NYY dedigimiz kablolar icindi.Kullanilcak kablonun XLPE yalitkanli veya Rubber ( lastik ) yalitkanli olmasina gore akim tasima kapasitesi tekrar incelenmelidir...
Orneginizdeki tavan vinci icin mesela ben olsam HO7RNF lastik yalitkanli kablo kullanirdim.Tavan vinci, dis ortam sicakliklarina maruz kalmaya musait oldugu icin, hele mesafe de sadece 20 metre olunca 4x4 yerine 4x6 mm2 lik kablo kullanirdim.
 
kablo kesit gerilim düşümü hesaplayan programları siteye gönderdim oradan önce gerilim düşümünü hesapla sonra güc degerini girerek akımı bulunuz ve akım degerini girerek kablo kesitini bulabılırsıniz toprakta 4*4 lük kablo havada kullanılacaksa 4*6 lık kablo kullanmanız gerekmektedir
 
arkadaşlar 100 kw yük var elimizde 120 m ilerde de çalıştıracağımız motor var.Kullanacağımız kablonun gerilim düşümüne göre kesit hesabı ne olmalıdır? Yardımcı olursanz çok sevinirim.
 
En büyük motorunuzun gücü ne kadar ?Toplam güç 100 kw ise,70 mm2 kablo yeterlidir.
 
Son düzenleme:
Arkadaslar 18.5 kw motor baglicam pano icinde yildiz ucgen baglantisi icin 6mm kablo yeterlimi
 
beş (5) yıl, dokuz (9) ay, yirmi dört (24) gün sonra bizi aydınlattığınız için teşekkür ederiz
Arkadaşım ben o arkadaş aydınlansın diye mi yazdım bir soru sorulmuş bu sorunu olan veya merak eden başka kimse olmayacak mı saniyorsun bu soruyla gelen arkadaşa bir yardımım dokunsun diye yazdim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,753
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst