16F84(bunu nasıl kullanacağım)

Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
29
pb_16f84.jpg

bu 16F84 pic'i ile neler yapılır..
#1#basit bi kodlar varmı hazır..
#2# ve hangi programı indireceğim bu pic i proglamak içn.....


VE VE EN MERAK ETTİĞİM ŞEYDE BU RESİMDE GÖRDÜĞÜMÜZ 16F84 PİC'İ NASIL BİLGİSAYARA TAKIYORLAR
 
bu dediğin şeyleri yapmak çok zor neredeyse imkansız , forumun pic bölümden azıcık araştırma yaparsan anlarsın ne demek istediğimi
 
arkadaşım takılıyorum , bunlar çok kolay ve hemen ulaşabileceğin bilgiler. Şu an kafaya koy bu gece ilk pic'ini programlarsın. Biraz forumda bakın kafa patlat eğer hala kafanda soru olursa buraya yaz tekrardan. En basit pic'de 16f84 bu arada
 
onu biliyom
bi yerden kitap indirdim.kitapta en basit pıc budur yazıyor ve 35 komut varmış..
ben bu pıc ile neler yapılıyor onu merak ettim ne yapılır mesela sen ne yaptın mesela...?
 
kardeşim öncelikle seni kutlamak istiyorum gerçekten doğru yoldasın birşeyleri bu yaşta merak edip sorgulaman çok güzel.Pic için öncelikle bir dil seçmelisin sandığım kadarıyla c++la uğraşıyorum demiştin o zaman pic c dilini araştırıp onu öğrenmeye çalışman en doğrusu.Sana tavsiye edeceğim derleyici CCS C ile pic programlama öğrenebilirsin mesela.internette bi sürü kaynak bulabilirsin Serdar Çiçek'in CCS C ile pic programlama kitabını almanı tavsiye ederim bu sorularının cevabını fazlasıyla bulursun... iyi çalışmalar...
 
Çok özür dilerim yaşın 14 olduğunu fark etmemişim , kaça gidiyorsun ? Elektrik elektronik hakkında ne kadar bilgin var ona göre anlatacam ben sana bildiklerimi?
 
benim yaşm 18 4 senedir elektrik işi yapıyorum
 
yaşım 15 ilkokul 8 elektronik hakkında pek bilgim olmasada çabuk kavrarım bir şeyleri.
pek bilgim yok ama daha önce pc proglama(c++) ve game maker ile oyun yapmak ile uğraştım..(c++)yalnızca hesap makinası yapacak kadar biliyorum..

aslında biliyorum,zor bi şey ama...(merak işte)

benim merak ettiğim ...mesela ben bi şekilde pic' ile sistemi kurdum.o cihaza nasıl aktarıyorlar?(kodları)

###16F84' pic i ile neler yapılabiliyor...örneğin..=
 
kardeşim şimdi c++ yazdığım platform gibi , Pic'e yazılım hazırlamaya yarayan programlar var ki bu da "CCS C compiler" oluyor , burada aynı hesap makinası yapar gibi pic için hazırladğın kodları oluşturduktan sonra. Başka bir program ile bu hazırladğın kodları pic 'in içine atıyorsun. Onun içinde şu alet var :

91Z0zvSZmVLSX425.jpg


Bu alet bilgisayara USB ile bağlı ve kendi programı da var. Pic'ini bunun üzerine yerleştirip kilidini kapattığın an pic programlanmaya hazır duruma geliyor. Artık yapman gereken sadece bilgisayardaki programdan kodları gönder butonuna basman.

Pic işinde zor olan kısım , bu pic yönetici olacak şekilde buna uygun bir devre kurman. Yani pic'in bacaklarından bazıları butonlara bazıları da lcd ekrana gidecek. Zor kısım devre tasarımı yani , o yüzden ilk önce bunlara bak:

En basitinden temel elektronik başlangıç

En basitinden temel elektronik başlangıç bölüm 2
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst