1 amper öldürür mü

Ben de Burdur'da yaptım. 18 gün:D askerlik yaptım sonra öğretmenlik yaptıgım okula gidip öğretmenlik yaparken asker gibi günlerim teker teker düştü.:D
18 günlük askerlik anım yok denecek kadar az.:D
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bingöl ili genç ilçesi yayla mezrasında nöbete mazeretsiz olarak inatla kalkmayan urfalı askerimi içtimada çarpmıştım bir kez ama elektrikle değil elle :) onun dışında askerde bir çarpma yada çarpılma olayı yaşamadım.
 
Son düzenleme:
:) şimdi askerlıkmı zorlaştı oğlumun şansinamı asteğmen hafta sonu cumartesı gunlerı tam techzat köşü yaptırıyorlar 16 tane askerı var onlarla beraber başlarında böluk komutanı asteğmen astsubay uzman cümbür cemaat koşuyorlarmış:))
 
Son düzenleme:
:) şimdi askerlıkmı zorlaştı oğlumun şansinamı asteğmen hafta sonu cumartesı gunlerı tam techzat köşü yaptırıyorlar 16 tane askerı var onlarla beraber başlarında bölük komutanı asteğmen astsubay uzman cümbür cemaat köşüyorlarmış:))

Sn tekin126 Askerlikte zorluk tamamen şans. Acemiliği Ankara polatlı topçu ve füze okulunda yaptım, kış dönemi, denetleme var diye anamızdan emdiğimizi burnumuzdan getirdiler. Kıtada doğuya düştüm askerliğimin büyük bölümü Bingöl ili genç ilçesi yayla mezrasında geçti iki uzman çavuşum 15 askerim vardı. Yanımızda jandarma karakolu vardı hem bizle alakası yoktu hemde karakol komutanı başçavuştu. O bölgede en üst rütbeli bendim sorumluluğum ağırdı ama rahattım.(Sene 1999)
 
aynen oyle denetleme varmış aslında 8 ay sonra teskere alacak adam kamuda gorevlı memur spor yaptırsan yaptırmasan ne faydası olacak benım oğlanda kuralcı diğer birliklerde askerın başında kimse kalmazken benım oğlan askerle beraber :))nekadar söylesemde askerde iş bıtmez illa verılen işi bitircek:)
 
aynen oyle denetleme varmış aslında 8 ay sonra teskere alacak adam kamuda gorevlı memur spor yaptırsan yaptırmasan ne faydası olacak benım oğlanda kuralcı diğer birliklerde askerın başında kimse kalmazken benım oğlan askerle beraber :))nekadar söylesemde askerde iş bıtmez illa verılen işi bitircek:)

Sayılı gün çabuk geçer, Allah sağlıklı sıhhatli bir şekilde teskeresini alıp sizlere kavuşturur inşallah.
 
Merhaba.Ben de askerliğimi Dumlu/Erzurum 51.piyade Tümen K.lığında geri destek bölüğünde,ordonat asteğmen olarak yaparken Oltu/Göle'de sonbahar tatbikatına da katıldım.Sanırım 1 ay kadardı süresi,çok zaman geçti süresini de unutmuşum.Çadırlarda kaldık,içinde su böceklerinin cirit attığı suyu tasla alıp mecburen de bu tatbikatta içtik.S1-S4 personel-lojistik subayı idim,tatbikattaki çadırın içinde gene birlikteki ayni görevimi benden istediler,ben de yaptım.Seyyar jeneratör kurdular, benzin mortorlu,elektrik dağıtımını elektrik kablosu bulamadılar telefon kablosuyla yaptular,gece ışıklar lambalarda hep de titriyordu,çünkü jeneratörün regülesi pek iyi değildi.

Muhabere sınıfında olanlar o zaman kolla çevrilen manyetolu telefonları birlikler arasında çekiyordu.Burada da sn.tekin126'nın da bahsettiği gibi kolla çevrilirken çıkış uçlarına direk parmak temasında çarpılma durumu da (piezo çakmağın çakması gibi,aşırı bir şey de değil sonuçta) vardı,bu şekilde muhabereciler arasında şakalaşıp çarpılanlar da yok değildi.Tatbikattan sonra Erzurum fırın md.lüğü'ne tayin oldum.Kışın 3 ayını iç tedarik Bölge bşk.lığı/Erzurum'da rahat ve sıcakta,bol bol vitaminli ekmekler yiyerek de geçirdim:).Terhiste elime plaket tutuşturdular,halen hatıra olarak da onu saklarım.Hey gidi askerlik günleri.:)İyi ki de asteğmen yapmışım:),askerlik borçlanması ve 1 sene emekli sandığı hizmetini SSK'ya tam saydırıp emekliliğimi 16 ay öne aldırdım sonuçta,hiç pişman değilim buna,16 ay biraz uzun oldu ama,hiç izin kullanmadım.48 gün (45 gün izin+3 gün yol) erken terhis olup baba ocağına geri döndük sonunda.Şimdi bu askerlik süreleri biraz daha da kısalmış durumda.

Katılışı:1986; Dönemi: 1986-1988 ; 12 şubat 1988'de de terhis oldum.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
insan vücudu elektirikle calisir kalp beyin görme tad almak ta yoksa göz bir et parcasi görmesi nasil mümkün olabilirki yada beyin hücreleri tamamen elektirikle calisir ama bu elektirigi kalp damar ve akan kanla üretir kandaki degerler düstükce denge bozulur misal tuz orani. dengeyi bozacak bir yüklenme insanin tabiri caizse sigortalarini attira bilir harici bir elektirik yani zaten kap durdugu zaman da yine calistaracak tek sey sadece elektirik yani insan elektirikle calisir elektirikle elbilir elektirikle hayata döne bilir kisacasi elektirigin sakasi olmaz elektirik hayattir. carpilmayin :)
 
Merhaba arkadaslar ;
1 amper öldurur mu?( telefon output degerleri 1 amper degerinde fakat zarar vermiyor.
Bazi forumlarda okuduguma gore 0.30mA üst sınır kabul ediliyor.burada bi çelişki var )
Dc/ ac amperin gücu degisir mi ?:)

İnsan vücudunun direnci genellikle 1000 ohm kabul edilir. Bu bir kabuldür net değer değildir, insan vücudu yüksek gerilimde farklı düşük gerilimde farklı direnç gösterir. Normal şartlarda düşük gerilimlerde bile birkaç mA' lik akımı hissetmeniz gerekirken hissetmemenizin sebebi budur.

Saygılar...
 
Merhaba arkadaslar ;
1 amper öldurur mu?( telefon output degerleri 1 amper degerinde fakat zarar vermiyor.
Bazi forumlarda okuduguma gore 0.30mA üst sınır kabul ediliyor.burada bi çelişki var )
Dc/ ac amperin gücu degisir mi ?:)
Ever, 1 amper öldürür. Ama o 1 amperi insan vücudundan geçirebilmek için 300-500V gibi bir gerilim gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst