şebeke kaynaklı aşırı gerilim koruma

moner69

Üye
Katılım
30 Mar 2006
Mesajlar
377
Puanları
16
Yaş
55
Arkadaşlar mesken olarak kullanılan yerde ŞEBEKEDEN KAYNAKLANAN aşırı gerilim yükselmesinin bina içine zarar vermesini önlemek için nasıl bir uygulama yapabiliriz
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Çesitli firmaların gerilim koruma röleleri var.Hem yüksek voltaj hemde düşük voltajda ayarlanan değerlerin altında kontak çıkışını kesiyor.Sistemi kontrol eden kontaktöre veya şaltere bu röleyi bağlayarak sisteme uyarlayabilirsin.Meskenlerde 220 volt modelini seçmelisin ve elektrik enerjisini kontaktör üzerinden geçirirsen olur.
ENTES Web Site ... Urunlerimiz
 
serkut43 arkadaşım teşekkür ederim peki kompakt şalterin bu durumda etkisi nasıl olur?
 
serkut43 arkadaşım teşekkür ederim peki kompakt şalterin bu durumda etkisi nasıl olur?
Soruyu anlamdım.Eğer şalteri nasıl açtıracağım diyorsan açma veya düşük gerilim bobinli bir şalter kullanmalısın.
 
şebekeden arıza sonucu yüksek gerilim oluştuğunda bu gerilimin kompakt şalter sayaç ve sonrasında evin içindeki alıcılara zarar verme durumu oluşur mu?. Bu durumda kompakt şalter açtırma yapar mı yoksa sadece şalter sonrası oluşan arıza durumlarında mı açma verir?
 
Kompakt şalterler aşırı veya düşük voltajda açma veya trip yapmaz.Sadece aşırı akım veya kısa devre sonucu(termik veya manyetik olarak)açma yapar.Kompakt şalterlere ilave açma,kapama ve düşük gerilim bobinleri takılarak istenildiği gibi açma yaptırılabilir.
 
teşekkür ederim serkul43 Çözümü gerilim koruma röleleri ile bulabliriz, ama mesken abonelerde bu tür bir genel uygulama pek yapılmıyor...Sağolasın...
 
dostum bir öneride benden meskenler için B ve C sınıfı parafudurlar var bide bunlara bak belki işine yarar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,666
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst