Şerit Led İle Aydınlatma

Çok kolay mevzular çorba olmuş, iş yapacak insanlara felan yada filanla akıl vermek doğru değil...
Şerit ledler 12 V. DC ile çalışır... (24V ile çalışanlar piyasada çok az mevcut)

3Chip şerit ledler (üzerinde 5050 diye tabir edilen SMD ledler vardır) metrede 1,2 A. olarak hesaplanır...
Tek çip şerit ledler (üzerinde 3528 yada 1210 diye tabir edilen tek çipli SMD led vardır) 0,4 A. olarak hesaplanır...

Kendiniz yapmak şerit ledin fiyatları 2$/mt.'ye kadar düşmüşken bi çare çaba olur...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kaç amper çekeceğini kesin olarak öğrenmek istiyorsan öncelikle araba aküsü ile çalıştırın, pensampermetre ile ölçün ona göre adaptör alırsınız.
pensampermetre sadece ac akım ölçmüyormuydu yoksa yeni dc ölçenlerdemi cıktıda benim haberim yok
 
bir örnek vereyım kiyaslama yapın 86 adet 3 chıplı edison marka 5050 kullandım 75 watt lık akkor lambadan fazla işiği var çektığı akim 12 voltta 450 mA burada özellıkle belırteyım benım kullandığım led piyasada en kaliteli led kaç yıldır yanıyore daha birtanesınde kararma işik kaybı yok soğutucu olarak ledlerın arkasında bakir plaka çift tarafli epoksi plakete yaptırdım pcb kartı ön taraf işlendı plakanın arka yuzunu hiş işlemeden tamamen bakir epoksi plaketın kalınlığı 0.5 mm haliyle ledlerı yeterı kadar soğutuyor
 
Para sizden çıkmıyorsa şerit led sürücü budur :}
TYuuLdT2F-qPGPNwygvVPgoMDNJC0KtjEWyGPH5MMgXqk9CEBt.jpg
 
Led'i alacağın yerdeki çırağa ne istediğini söyle sana şipşak hesaplar. Silikonlu mu silikonsuz mu? tek chip mi? üç chip mi? kaç metre istiyon abey? der. Her ledin watt/metre (1m gücü) amper/metre (1m akımı) bellidir kaç metre istiyorsan çarpar al abey buda sürücüsü der. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,731
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst