Şerit Led İle Aydınlatma

Katılım
6 Haz 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
32
Arkadaşlar 30-40 m2 bir yere tavandan şerit led ile aydınlatma yapmayı düşünüyorum.15 er metrelik 3 şerit led ile dükkanın aydınlatması yeterli olurmu sizce.Birde nasıl yapacağımla ilgili yardımcı olursanız sevinirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
45 metre şerit led fazla olur kanaatimce. Bence 5 10 metre işini görür. Gidip şerit led alacaksın. Adaptör alacaksın. Kablo alacaksın. Kabloyu şerit led ile adaptör arasına lehimlicen/ bağlıcan. Sonra tak fişe tamamdır :) Adaptörü 10A lik felan al
 
Şerit led in girişine bir devre falan bağlamaya gerek yok öyle değilmi.Birde 5-10 m derken 3 tane 5-10 m mi çünkü ortaya koyacağım 10 m lik 1 şerit ledin yeterli olurmu?
 
Sen bence bi 5- 10 metre al dene yetmedikçe alırsın. Devre kartı almaya gerek yok. 12 V luk 10A lık bi adaptör al tamamdr. He bir patlama felan olursa karışmam bak :) Yanlış bağlarsın felan sonra gelip bana kızma.
 
Yok öyle bişey zaten olamaz da ben bunu başkasının dükkanına yapacağım.O kişi zaten 3X15 m lik istedi.Şerit ledin metre fiyatını bilmediğinden sanırım :) Öyleyse ben bi 10 m lik alıp normal 12V luk adaptöre bağlıyorum ve dükkan aydınlanıyor yani.Onaylayın ertesi gün yapayım :)
 
Yok öyle bişey zaten olamaz da ben bunu başkasının dükkanına yapacağım.O kişi zaten 3X15 m lik istedi.Şerit ledin metre fiyatını bilmediğinden sanırım :) Öyleyse ben bi 10 m lik alıp normal 12V luk adaptöre bağlıyorum ve dükkan aydınlanıyor yani.Onaylayın ertesi gün yapayım :)

evet, led bağlantıları floresan gibi karmaşık değil.

kullanacağın LED' in gücünü/akımını belirledikten sonra uygun adaptörü/konvertörü +/- uçlarına dikkat ederek bağlarsın olur biter.

sanırım LED' leri bağlayacağın yere bir aydınlatma hesabı yapılmayacak. Bağlantıdan sonra ışığın gözle yeterliliğine bakıp ilave LED bağlarsın. Tabi yine güç/akım değerlerine dikkat ederek.
 
odama şerit led ile ucuz aydınlatma yapabilir miyim? ya da başka ucuz ve güzel bir aydınlatma sistemi de olabilir, kendim yapabileceğim.
 
Kaç amper çekeceğini kesin olarak öğrenmek istiyorsan öncelikle araba aküsü ile çalıştırın, pensampermetre ile ölçün ona göre adaptör alırsınız.
 
güzel kardeşim şeritledin girişine devre bağlamaya gerek yok diosun ama şöle bir durum söz konusu Şebeke AC şerit led ise yarı iletken bir devre elemanı ve DC de çalışır ya bir aadaptör lazım yda dogrultmaç + trafo lazım
 
ledleri birbirine serimi? yoksa paralel mi bağlıcaksın oda önemli onu belirtirsen ona göre adaptörün amperi önemli ve kaç metre uzunluk olacağıda önemli 1 metresi 1 a çekerse 10metresi 10 a yapar sen 3 adet 10 ar metre koycaksan bence biraz yükseltmeni tercih ederim..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,965
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst