Şebeke ve Jenerator

hızlarını artırmak istiyoranız uyarmasını iyi olması lazım ,oda yağ kapacakcıkları dediğimiz besleme noktaları var oraların bakımıyla ilgili
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
merhabalar .. belırttıgınız kacak akımı sebeke kesıldıgınde transfer zamanında jeneratörün yıldız noktasına cok ufak degerde bır akım ulasır buda tesıste kacak akım var ise atmasını saglar bunu önlemek icın ya kacak akımı ıptal edeceksınız yada transfer panosundakı sebeke jeneratör transfer kontaktorlerını 4 kutuplu olacak sekılde deıstırıp tesıs sebeke ve jenerator nötr uclarını bu 4 kutuplu kontaktorlerın kontaklarından gecırıp bu sorunu ortadan kaldıracaksınız... yanı frekansla bu olayın hıc bır ılgısı yok SAYGILARIMLA...
 
Selamlar,

Aynı sorunu iki farklı projemizde yaşamıştık. Bağlantı şemasını bilmemekle beraber sorununuzun çözümü muhtemelen nötr transferini de yapan 4 kutuplu kontaktör kullanmaktır.

Kaçak akım rölesi fazdan gelen akımlar ile nötrden çıkan akımın farkını alarak (diferansiyel röle) aradaki kaçak belli bir değerin üzerindeyse çalışmak üzere tasarlanmıştır. Şayet nötr transferi yapmazsanız jeneratör fazlarından gelen akımlar trafo nötrüne döner ve röle kaçak akım olarak algılama yapar.

Yine bağlantı şemasına göre bir diğer çözüm de kaçak akım rölesini transferden sonraya koymaktır. Ancak TEDAŞ istekleri ile çelişebileceği için (genelde sayaçtan hemen sonra röle isteniyor) mümkün olmayabilir.

usta bana jeneratör ve Şebeke arası kontaktör baglantısı gereklii şemayı ban çizip gönderirimisniz....
 
Sistem içersinde şebeke ve Jeneratör şalterlerinin önünde 2 farklı kaçak akım kullanılmış olabilir. Bu durumda ters yönden gelen nötür akımı kaçak akımı açtırır.

Benim önerim ortak oktaya tek bir kaçak akım kullanmanız olacaktır.
2 adet kaçak akım kullanıcaksanız şebekedeyken şebeke kaçak akımının, jeneratördeyken jeneratör kaçak akımının devrede olamsını sağlayın. Besleme uçlarına bir birlerinin kapalı kontaklarını kullanın.
 
selam arkadaşlar yeni üye oldum sayfada acemiyim yanlışım olursa lütfen uyarın değerli arkadaşlar sizlere benimde
bir sorum olacak bir sitede arrıza için beni çağıdılar gittim fakat buradaki sorunla aynı .... jeneratör devreye girince 60 dairelik binada sadece 26 nolu dairenin K.A.R. lesi atıyor fakat şebekede atmıyor role 32 amp di değiştim 40 amp taktım ama gene atıyor diye aradılar nötürde gevşeklik yok ark yok neden atar net bir şekilde cevap yazarsanız sevinirim
 
Ozgur arkadas olayi kisaca anlatmis. Notr transferi usulune uygun yapilmadigi icin atiyor.
 
transferin dört kutuplu olacak

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst