İnverter Almak İstiyorum

bafrali_55

Üye
Katılım
15 Mar 2007
Mesajlar
66
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar ben inverterla evımdekı beyaz eşyaları çalıştırmak istiyorum bu konuda bana yardımcı olurmusunuz
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
invertör derken ne çalıştıracaksınız. yapmak istediğiniz olay yanlış düşünmüyorsam elekrik olmayam bir yerde akü ile bir şeyler çalıştırmak eğer bu şekilde bir düşünceniz varsa komple bir ev için invertör ve akü grubu yerine jeneratör kullanmanız daha mantıklı olur.
 
benım amacım sebekeden 12 volt alıp ınverterle 220 v cevırıp evdekı esyaları calıstırmak ıstıyorum sebekeden yuk cekilmeyecegı ıcın akımda saatten gecmeyecek ve saat tuketım yazamayacak bbunun artıları eksılerı ne olur bu konuda bana yardımcı olurmusunuz​
 
şebekeden alacağınız 12 voltu sonuçta bir trafo ile düşüreceksiniz ve tekrar 220 volta yükselteceksiniz araya koyacağınız elemanların verimlerinide hesaba katarsanız sayacınız şu an harcadığınızdan daha fazla bir sarfiyat yazacaktır.
 
hocam sımdı bu sonuçta ınverterden yuklenecek sayacın çalışma prensıbı akım gecerse sayac yazar trafo fazla bır akım cekmeyecegı ıcın sayaca fazla bır yuklenme olmadıgı ıcın sayac yazmayacaktır sonucta yuk ınvertrın urettıgı 220 v tan yuk cekecek
 
trafonun sayaçtan akım geçirmeyeceğini nereden çıkarıyorsunuz. en ufak trafo bile boştayken bile sistemden akım çeker. sonuçta siz örnek olarak 100 watt bir trafo kullanarak gerilimi önce 12 volta düşürün sora tekrar 220 volta çıkarın ve 100 wattlık bir lamba yakın sayacınızı kontrol ettiğnizde 100 watt lamba direk bağlandığında 100 watt enerji harcarken trafolarınızın verimlerine bağlı olarak kurmuş olduğunuz sistem 105 watt gibi bir enerji harcar. sisteme yük bağlamadığınız durumda bile boşta çalışma akımlarından sayaç sarfiyat yazar hele sisteminizde elektronik sayaç varsa en ufak bir sarfiyat bile kaçmaz. söylediklerimi isterseniz deneyerek görebilirsiniz yapmak istediğiniz sistem yarar değil size zarar ettirir.
 
SAGOLUN YARDIMLARINIZ ICIN
 
bencede çok mantıklı 12 v rodyo çalıştırırgibi lektirikli ısıdıcı kullan arada daglarkadar fark var sarfiyatta ama pahalı bir sistem 5000 tl yi gözden çıkar :) kolay gelsin
 
yahu zaten bu işler böyle bi trafo ile hallolacak kadar basit olsaydı önceden beri ticari bakımdan da çokça geliştirilip, önümüze getirilirdi :) Fakat her elemanın bir yük olduğu gerçeğini gözden kaçırmazsak sisteme bağlanan tüm elemanların kati bir sarfiyat olacağı kaçınılmaz bir sondur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,753
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst