Akü elektriğini ev tesisatına nasıl dağıtırım?

cann0

Üye
Katılım
13 Eki 2023
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
24
Merhaba arkadaşlar, öncelikle elektronik konusunda temel bilgiler dışında pek bir bilgim olmadığını söylemek isterim. Ev için bir akülü sistem yapmak istiyorum, 100 amperlik lifepo4 akü alıp 1000-1500 watt civarında tam sinüs inverter ile ev cihazlarımı kullanmak istiyorum ve bunu da 200 wattlık bir güneş paneli ile besleyeceğim. Sormak istediğim şey ise bu inverterden çıkan 220 voltu ev cihazlarına ve lambalara doğrudan dağıtmak istiyorum ancak bunu kablo çekerek yapmak mantıklı gelmedi. Örneğin bir sebepten elektrik gittiğinde ve akü sistemine geçmek istediğimde sigortaları kapatıp ve kullanmayacağım eşyaların fişini çekip aküden çıkan 220 voltu evdeki herhangi bir prize bağlayıp ev tesisatina dağıtmış olmaz mıyım? Bana mantıklı geliyor ancak bu konuyu araştırsam da hiçbir kaynak bulamadım, yardımcı olursunuz umarım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Evde, mevcut aydınltma priz tesisatı vardır herhalde. sayac cıkısından sonra, 1-0-2 dediğimiz 2 veya 3 kutuplu (pako) şalterı bir konumuna Şebeke, diğer kutbuna akü ınvertörunden gelen 220 voltu gir. Orta ucdanda, ev tesısatına git. elektırk gelip gitmelerınde veya istediğin zamanlarda, şalterın konumu değiştirek tesısata elektrık verebılırsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst