İlk nasıl çarpıldınız?

ilk çarpıldığımda kaç yaşında olduğumu tam hatırlamıyorum galiba 9-10 yaşlarındaydım babam elektrikçi ve ona güya yardım ediyorum nasıl olduysa seri lambanın proplarını tuttum ve elimden nasıl ayrıldığını bilmiyorum ama bana çok uzun bir süre gibi gelmişti.
 
kendime güç kaynagı yaparken ilk kez trafonun primeri beni gıdıkladı ve o gunden sonra çok temkinli yaklaşıyorum konuya:)
 
çarpılmak isteyen iki eline birer kontrol kalemi alsın her kontrol kalemini aynı anda ayrı ayrı fazlara versin ne kadar tatlı bir çarpılma oluyor görsün :):):)
Yaaa hocam !
Böyle bir şey nasıl aklınıza geliyor, şaştım valla. Her iki eline kontrol kalemi al, ayrı fazlara değdir. İnan çok güldüm.

Ben öyle kayda değer bir çarpılma yaşamadımda 2 kez patlatma yaptım.
 
gülmekten yarıldım:::
 
ben tv nin eht trafosunun seconderiyle oynarken çarpıldım çok canım yanmıştı :D
 
ben baya bi çarpıldım ilkini hatırlamıyorum ama seyyar kablonun çıplak uçlarını tutarken diğer ucunu fişe takıp çarpılmıştım galiba , bazen ne kadar dalgın olduğuma inanamıyorum
 
8 yaşındaydım grup pirize çarpılmıştım ama nasıl olduda çarpta hala bilmiyorum

2,2+2,2=4,4M OHM luk direnç oluyor arada kontrol kalemi nasıl çarpar anlamadım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben de 7-8 yaşındaydım ve amcamın evinde tamir için boşalttıkları evde prizin faz ucunu bilerek tutmuştum ve sadece biraz titrediğimi hatırlıyorum. Ama en şiddetli çarpılmam Alman Hastanesinde bir UPS tamir ederken 2000 yılında By-pass Şalteri ile toprak arasında kaldım ve bayılmışım. Gözümü açtığımda acildeydim. Allahtan Hastanedeymişim. Çok dikkat etmeme rağmen insanlar yorgun olduklarında hata yapabiliyorlar.
 
Çocukluk merakı işte. Mutfaktaki ocağın elektrikli ateşleme sistemleri vardır hani. Basıyoruz çıt çıt gaz verince ocak yanıyor. Da nasıl yanıyor. Nedir bu mavi kıvılcımın esrarı? Parmağımı koydum ocağa, bastım düğmeye (gaz vermeden tabi). İlk tecrübeyi de bu sayede edindim. Acıtıyormuş meret.
Sonraki ufak tefekleri saymazsak en etkili olan XLPE kabloya çarpılmam oldu: Toprak maşasını önce kabloya vurup, sonra topraklama şeridine takmaya çalışırsak olacağı da bu zaten (bir anlık hata!). Yalnız bu dolu dolu geçiyor vücuttan. Her tarafımda hissettim 1 saniyeden daha az sürede. Çok şükür bişey olmadı ama iyi bir hatırlatma oldu bu...
 
İlk çarpılmalarım diyeyim,
Eskiler hatırlar evlerde zil trafolarında yapılma gece lambaları olurdu bunlar düzgün bi tahtanın üzrine tutturulur kabloya tornavida ile sipir verildikten (görüntü olsun :D) sonra küçük duylara girerdi tabili bunların giriş ve çıkıları açıkta bende arkadaşlarım vekardeşimle ısran kısmına (220V:eek:) elimzi tutar en fazla kim tutacak yapardık. Aman Allahım çocuk cesareti bu galiba daha 5-6 yaş anca okuldan önce. Allah korumuş. Daha sonraki en iyi tanışmam bir çok oldu ama bu iyilerin başlangcı askerden yeni geldiği sıralarda endüstriyel bir soğutma sistemine su girmiş pano gitmiş neyse panoyu toplayacağız. Ben ana enerjiyi kapattım üzerine kocaman bir yazıyla "ÇALIŞMA VAR AÇMAYIN" yazıp komple ana sigortayı bantladım daha sonra panoyada aynı yazı yazıp yapıştırdım ve panoyu kapattım.Panonun içlerini yeniden yaptım ve bitirdim ana enerjisini gireceğim kablolar elimde uçlarını açıyorum 3 faz + 1 nötr sol tarafımda ani bir kasıma şiddetli bir acıma hissettim sol boyun ve kol kaslarım ve sinirlerim sanki kopuyor.kabloları bırakamıyorum, sanki kablolar elime elektrik kaynağı yapar gibi ışık çıkararak girdi, yanık bir koku 3 parmağımın yarıldığını gördüm ama bir şey yapamıyorum. Galiba refleksile kabloları sıkınca ana sigorta attı yere düştüm. Bacaklarımda derman kalmadı elime baktım komple yanmış sarı sular akıyor kolum oynamıyor artık benden bir parça değil çevremdekiler panikten bir şey yapamadı zaten kısa bir sürede oldu. Partnerim geldi gevşek bir ağızla "ya adamım noldu ya" elektrikçi diye işe alındı benden de 5 yaş kadar büyüktü sen git enerjiyi iş bitti diye aç. Bak bunu yapan elektrikçi uzman insan bilmeyen değil. Bela uzakta değil yanında. Kendime gelince tepesine o öfke ile çıktım askerden yeni gelmişim formdayımda. Benim yaptığımda hoş değildi ama o an yaptım. Birde panoyu açar açmaz pano patlamıştı neredeyse 1 saat tam göremedim suratım biraz kızardı 3- günde gözlerim ağrımıştı. :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst