İlk nasıl çarpıldınız?

[emoji1] acil stopa güvenip kontaktörün kontaklarına kurban olmustum [emoji1] yapışmıştı meger tabi bende yapıştım [emoji1] artık etkileniyor bagısıklık yaptı ilkte kolum 1 gün uyustu 2. De hafif bi kasıntı 3 de hiç bi şey olmamış gibi tabi Allah korusun bida carpılmayalım ama bagısıklık yaptı artık dokunmuyo desek yeridir [emoji1]
 
Bizim evde seyyar priz var. Bakayim dedim toprakli mi degil mi diye. Seyyar da prize takili bilmiyorum tabii bu arada prizi bi actim faz bakirini bi tuttum. Patt ! Yerdeyim...
 
Bir musterinin bahce aydinlatmasinda ariza vardi. Yerden cikan kabloyu tutuyordum faz notr yemas etmesin diye. Kablo uclari acikti. Sag dizim yerde. Yer toprak ve ıslak. Faz parmagima nasil degdi anlamadim birden bire parmagimin eklem yerinden girip dizimden cikti ve kacak akim atti. Resmen icinde akimin izledigi yolu hissediyor insan.
 
Birde fabrikada bir olayim var carpilma degil ama kisa devreye sebep oldum. Matkabin fisi arizalandi. Bizde kestik kablonun ucunu ve soyup prize sokup caliatiriyorduk. Ttr kabloydu, bukerken aradan bir tel isyan etmis :) topraga mi deydi yoksa notr e mi bilemiyorum. Iki kabloyu prize sokmamla isigi gordum. Her yer bembeyaz oldu. Isigi benden baska goren olmadi herhalde ki millet sese geldi ne oldu diye :) ben hic birsey goremiyorum tabi. Oldugum yere oturdum. 5 dakika falan gozler kendine gelemedi.
 
İlki pirize çivi sokmuştum 6 yaşındaydım. İkincisi 11 yaşında kontrol kaleminin lambası yanmadığı için kontrol kaleminin içindeki lambayı değiştirmek istemiştim, lamba zannedip cam sigorta takıp denemiştim.

**tt ile mobilden yazıyor...
 
Toyuz o zamanlar yıl 1998 bara dan nötr ün şalteri kapatmadan ayırılmayacağını bilmiyorum.
kontrol kalemi ile baktım elektrik yok :)
Sonra kısa ve ani bir dokunuşla parmağımı dokundurdum yine elektrik yok :)
Başladım civatayı gevşetmeye... hala her şey normal :) civatayı çektim ve çıkardım. kablo kalın onu biraz bükmem gerek nasıl olsa elektrik yok. :)
Bir elim ile nötr barasından tuttum ve diğer elimi ile bara dan söktüğüm nötr kablosunu bir avuçladım ki :mad::mad::mad::mad:
Benden o an çıkan sesi bir ben bir de Allah bilir. Bağırıyorum ama duyan yok. Ciğerlerim ağzımdan çıkacak.:mad:
Allah dan usta uyanık bir taraftan iş ile uğraşırken diğer taraftan bir gözü ile beni kesiyormuş şarteli kapatmış.

Elimdeki yanık hala durur oda kulağımın küpesi oldu.
 
priz bağlaycm pensem yok kabloyu ağzımla açacm. 3 kablo aynı renk. baktım birinde faz var ikisinde yok. kabloyu agzıma sokana kadar yerleri karışmış. hala çenem sızlar
 
evde ütü tamir ederken 15 yaşında çarpıldım annemden kontrol kalemi istedim oda eski bitane verdi elektrik geliyomu diye bi tuttum kalemin ucunu başparmağım koptu sanmıştım :)
 
Bende eski isyerinde spot degistirirken merdivene ciktim..spot prizini raya yerlestirdim.tam o anda ne olduysa merdivende bi sendeledim, dusmemek icin raya tutunmaya calistim.elimi atiş o atiş..bi 10-15 saniye kadar carpildim yere dustum:).ayak burkuldu ve kolumun agrisi 1 hafta gecmedi)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst