og enh

köksal78

Üye
Katılım
3 Ara 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
orta gerilim enerji nakil hattının iki direk arasındaki bi noktadan enerj almak istiyoruz bu noktanın belirlenmesi için bi kural varmı yoksa istediğimiz bi noktadan alabilirmiyiz..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Enerji alacağınız noktaya,enerji sağlayıcı kuruluşunuz karar verir.
 
enerji alacağımız kuruluş hangi iki direk arasında alacağımıza karar verdi ama nokta konusunda bi bilgi vermedi karar verilen o iki direk arasında istediğimiz noktaya direk dikerek alabilirmiyiz...
 
verilen direk numarası hangileri ise uygun olanı seçip ,seçilen direğe konsolunuzu ve üzerindeki izaltörlerinizi monte edip hemen uygun yerede branşmanınızı hazırlarsınız ....bunu dışın da 2 direk arasın da hattın her hangi bir yerine direk dikmek sureti ile yapılmaz ....
 
...Aslında iki direk arasından enerji alınmaz. Gerek TEDAŞ, BEDAŞ veya AYEDAŞ herhangi bir yerden enerji alınmasına müsaade etmez. Tahminen ki mantıklı olan da o, iki direkten enerji alınması yerine, iki direkten birinden enerji alınabilir. Ama mutlaka Elektrik Kurumundan bunun şartnamsene göre nasıl enerji alacağınızı söyler.

-----------------------------------
"Herhangi bir ortamda bir konu açıldığında,
cesur olun siz de katılın."
 
örnek olarak 4 ve 5 numaralı iki direk arasına direk dikmeniz için 3 ve 6 numaralı direkler arasının profilini çıkartmanız gerekmektedir. Profilin durumuna göre 4/A numara vereceğiniz yeni direğin yerini belirleyebilirsiniz. Direğin yerine göre 4 ve 5 numaralı direklerin kurtarıp kurtarmadığına bakmalısınız. Mesela 4 numaralı direk taşıyıcı ise 3 numaralı ve yeni dikeceğiniz 4/A numaralı direkler ile arasındaki mesafeler birbirinin 2,5 katından fazla ise sökülüp durdurucu direk ile değiştirilmesi gerekmektedir.
 
iki direk arasından enerji alınması nasıl olabilirki.. size en yakın hangi direkse o direkten alırsınız. onada zaten tedas karar verir.
 
iki direk arasından enerji alınması nasıl olabilirki.. size en yakın hangi direkse o direkten alırsınız. onada zaten tedas karar verir.

Merhaba ,
OG. ENH. geniş aralıklı hatlardır. Bazen öyle durumlar olabilir ki , çeşitli nedenlerden dolayı bir önceki veya sonraki direkten enerji alabilme imkanınız yoktur. Bu durumda Elektrik Dağıtım Şirketi iki direk arasına aliğmanda (hat doğrultusunda) bir direk dikilmesiyle bu direkten gevşek bağla enerji alınmasını uygun görebilir. Burada eğer Elektrik Dağıtım Şirketince direğin tipi belirtilmemiş ise Sn. Yaman Şimşek 'in belirtiği şekilde hattın profilini çıkartılması ve profil üzerinde çalışma yapılması gerekmektedir. Selamlar . .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst