olması istenilenler

cncarastirma

Usta Üye
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
931
Puanları
166
Yaş
43
Selamun Aleyküm
Birkaç zamandır aklımızdaydı; nice güzel insanların güzelliklerini, hak ettiklerini konuşmak istedik. Bu konuya çok zaman ayrılması gerekse de belki değerli izleyenler hakkına ulaştırır.
Hz. Ali (r.a.) "...Çünkü onlar iki sınıftır: Ya dinde kardeşindir, yahut yaratılışta benzerindir.”
Tercihleriyle etrafındaki baskı ve ayrışımlarla birbirinden ayrılan insanlar aralarında kimi zaman maddede izah beklemeyen gayet derin, sadece samimiyet sıcaklık gibi birkaç sözle geçilemeyen derin bağlar bulumakta..
Yaşam tarzı siyaset ve daha kimbilir neler. Birbirini Allah(c.c.) için seven nice insanlar olsa gerek. Kimi insanlar arası bağlar var ki; nice sert kastlara, setlere, mesafelere rağmen insanı bir diğerine menfaat istemeden sadece diğerini düşünerek bağlar. Yaşam tarzları ne olsa da, birbirlerini ne diye tanımlasalar belki düşman tarafta görseler de "aşk" diye aslında yalnız Allah 'a olabilen bir kavramın manasını değiştirerek açıklayamayacağımız gayet derin ve karşılıksız sağlam bağlar.
Hayatımızda birçok meşhur görülmüştür. Muhtemel ki bunların arasında da arkadaşlar arasında da kıskanmadan iyi olması istenen sade birileri düşünülmüştür. Meşhurlar bu ortamlarda herkesin hakkında fikir sunabildiği kişiler. Yoksa ki şöhrete yaklaşmamış niceler vardır ki, hürmetler olsun: İlim, Faydalı bilim ve her değer sahiplerine..
İslamiyete göre ne kadar müzik helal tarafta olmasa da görülen meşhurlar takvalarından ziyade hakikatleri ile konu olur belki.
İnsan ne kadar hataların içinde olsa da esas kıymetini hakikate taraf olmasıyla, doğruya yaklaşmasıyla hak eder.
Hz. Muhammed(s.a.v.) "Müslüman hırsızlık yapar, müslüman zina yapar, ama müslüman yalan söylemez."
Hata bizler için affoluruz inşAllah(c.c.).
Nasip olursa hatıralardan,güzelliklerden ama çok konuşulan-dinletilenlerden olmasa da sade, samimi insanlar için madde ile açıklanamayan kıskanmadan ayakta kalmasını istediğimiz manalardan bahsetmek istedik.
Tabi hakikat takva sahiplerinin isimlerini acizane günahkar yazılara sokmak istemem.

Michael Jackson : Her meşhurun meşhur olurken muhakkak farklı, ileri tarafları olsa gerek. Onlar bir tarafa Jackson " insanları mutlandırmaya çalışıyorum" diyordu. İnsanların mutlu olmasını iyi insanlar ister. Kimbilir daha ne özellikleri vardır ki "They don't really care about us" şarkısı nerelere misille yapmıştı ve acaba insanların mutlu olmasını kendine güvenmesini istemeyen dünya çapında neler vardı??

Barış Manço : Forumda da daha önce konu olmuş, ender makam sahibi samimi, olması istenilen insan

Cem Karaca : Bahsettiğimiz gibi tanımak bu zaatları bize nasip olmasa da az ve ya çok gördüğümüz birkaç bahis ortaya koymaya çalışıyoruz. İdealist yeri gelince doğruya muhalefet etmeyen birisi olsa gerek

Katkılarla bilmediklerimiz stratejik noktalar ortaya konabilir.

Özlem Tekin : Samimiyet sahibi, yine olması istenilebilir birisi olsa gerek. Kimisi yeri gelince Allah der..

İlk üç zaat nasıl vefaat etti belki de bilmiyoruzdur, nice bilinmeyenler gibi. Belki daha nice eklemeler nasip olur..
Hayırlı akşamlar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,734
Kullanıcılar
449,967
Son üye
Gokhanttu

Yeni konular

Geri
Üst