PİC den PLC YAPIMI .

Katılım
18 Tem 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
37
türk mühendisinin den bir proje;

niğde üniversitesi.prf dr murat uzan ın projesi



PIC16F877A temelli 16 Girişli/16 Çıkışlı PIC PLC.

http://www.meliksah.edu.tr/muzam/PIC16F877A_temelli_16I16O_PICPLC.htm
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Anladığım kadarıyla klasik yöntemlerle, yani bir plc programlar gibi değil de bir mikrodenetleyici programlarmış gibi programlanacak bu plc de. Yine de güzel bir çalışma.
 
PLC zaten pic lerden oluşmuyor mu ?...
 
işte size yerli plc üretimi bu proje.sadece marka ve reklam desteği yok.simens ve diğer markalar dan bir farkı yok biraz arge ile onlarla rekabet edilebilir.
 
işte size yerli plc üretimi bu proje.sadece marka ve reklam desteği yok.simens ve diğer markalar dan bir farkı yok biraz arge ile onlarla rekabet edilebilir.

Zaten plc üretmek o kadar zor da bir şey değil ki Sn. nuclear_fusion. Bu işlerin desteklenmiyor olması tamamen politik; "Siz üretmeyeceksiniz, tüketeceksiniz!"

Fakat Sn tyildizak'ın bahsettiği gibi bu proje ile ilgili bazı iddalar mevcut. Bir kişinin çalışmasını bir başka kişinin ben yaptım diyerek, hafiften süsleyerek ortaya sunması olmuş bu.

 
bilmiyoruz kimin çaldığını.belkide öteki ler çalmıştır bizim profdan ama benim bu konuyu buraya taşımamın sebebi konuydu, kişi değil. zaten alakm yok .bende sitede gördüm. yani pic den plc yapma idi .bu konu çalan ile çalanın arasındaki konu .
 
İlginç bir iddia dedim çünkü iddiada bulunan şahıs şematiği sunmuş fakat işin can alıcı kısmı olan STL-ASM dönüştürücü makroları ya da herhangi bir pc arayüz programı ortada yok. Makrolar hocanızın yayınında mevcut, asıl mesele de bunlar zaten, şematiği çizmiş olmak herhangi birşey ifade etmiyor(Bana göre..)

Bugün stl eşdeğeri bir sentaksla basit bir editör kullanılır, yarın daha janjanlı bir bilgisayar arabirimi yazılır, keşke birileri alıp kalınan yerden devam etse. Açık kaynaklı, ladder ya da fb ile yazacağınız bir plc projesi ortaya çıksa fena mı olurdu?

Projenin uluslararası bir yayında yer alması da aslında ülkemiz adına bir gurur kaynağıdır diye düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst