checheva kullanıcısının son içeriği

  1. yag sayaci markasi?

    Selam arkadaslar, Elimizde bulunan makina yaglama sistemini, plc araciligiyla calistirmak istiyorum. Soyleki bir yag sayaci, pompalanan yagin miktarini plc`ye pulse gondererek saydiracak. plc ye girilen degerlerle pompayi kontrol edecek. Bu projeye uyan bildiginiz bir yag sayaci markasi var mi?
  2. data block adresinin nerede kullanildigini bulma

    Butun maddeler dogru. Programda bu alarmin merker bitini nasil set edildigini buldum. Bu adres dword olarak diger alarmlarla birlikte dbd116 ya transfer edilmis. Yardimlariniz icin tesekkur ederim.
  3. data block adresinin nerede kullanildigini bulma

    tesekkurler. operator panelde bir alarmı tetikliyor. wincc flexible'da alarmlara baktigimda adres db521.dbx117.1 seklinde gozukuyor. bir yerlerde setlenmeli diye dusunuyorum ama bir türlü bulamadım.
  4. data block adresinin nerede kullanildigini bulma

    Selam arkadaslar, Simaticte normal input output adreslerinin nerelerde kullanildigini cross reference yardimiyla veya adres ustune mouse sag click yaparak go to location ile bulabiliyoruz. Data block adresleri icin buna benzer bir yol var mi?
  5. s7 300 data block isimlerini kopyalama

    daha degisik sekilde yaptim. once data blok isimlerinin yazili oldugu programi actim, daha sonra plc den programi indirip online oldum. iki pencere acikken online programdaki data bloklari ilk actigim programa surukleyerek biraktim, boylece data blok isimlerini yazili oldugu programla plc nin...
  6. s7 300 data block isimlerini kopyalama

    Merhaba arkadaslar, Bir projedeki data block isimlerini baska bir projeye kopyalamak istiyorum. Ekteki resimde de gorebilirsiniz. Nasil bir yol izlemeliyim, yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
  7. wincc flexible runtime`da reel sayi gosterme sorunu

    cok tesekkur ederim arkadasim, ise yaradi. bi sorum olcak, olceklemeyi 10ms olarak yapiyor. mesela 6s-6s10ms-6s20ms.. bunu 1 ms`ye kadar indirebilmenin bir yolu var mi?
  8. wincc flexible runtime`da reel sayi gosterme sorunu

    o varyasyonlari denemistim. sorun resimde girdigim 60 degerini reel sayi olarak girmedigimden kaynaklandi. 6.000000e+001 olarak degistirdigimde, degeri wincc flexible da okuyabildim. simdiki sorunum reel sayiyi bi timer`a atamak, yani md60`i timer`in tv`sine nasil atayabilirim?
  9. wincc flexible runtime`da reel sayi gosterme sorunu

    Merhaba arkadaslar, ekteki gordugunuz programin md60 degiskenini wincc flexible runtime`da reel sayi olarak gosteremiyorum. Yani virgullu bir sayi olarak gozukmuyor. Ama degiskeni sembol tablosunda DWORD olarak tanitirsam virgulsuz olarak gorebiliyorum. Buda istedigim deger olmuyor...
  10. Elektronik Teknisyeni aranmaktadir. RUSYA

    Firma Bilgileri: FIRMA ADI: RUSCAM FIRMA TEL: +7 (81368) 969 03 FIRMA WEB ADRESI: RUSCAM - SEHIR/ULKE: KIRISHI/RUSYA FIRMA YETKILISI: BILAL DAVUTOGLU (GENEL MUDUR) ALINACAK PERSONEL SAYISI: 6 GENEL NITELIKLER: MESLEK LISESI ELEKTRONIK BOLUMU, YUKSEKOKUL ELEKTRONIK VEYA OTOMASYON...
  11. Soft Starter ve İnverter

    Selam arkadaşlar, merak ettiğim yuksek guçlu motorlarda eğer hız kontrol yapmayacaksak soft starter yerine inverter kullanmamızın bir artısı var mıdır?
  12. logo`da FBD ve LAD editorleri farklari

    Merhaba arkadaslar, Logo` da fbd ve lad editorleri arasinda birinde kullanip digerinde kullanamadigimiz bir fonksiyon var mi? hangi editor digerine gore daha basit ve kompakt bir yapiya sahip?
  13. bana gelen mesaja cevap yazamiyorum?

    bana gelen ozel mesaja 20 nin altinda mesajim oldugu icin cevap yazamiyorum. bunun mantigi nedir acaba?
  14. Uss program örneği

    merhaba arkadaslar, hasan beyin gonderdigi mail uzerine tek motorlu bir program yazdim, motor calisiyor ama cok yavas. Sadece motora start stop komutlari gonderebiliyorum, hiz degisimi yapmiyor ve uss_ctrl de cihaz yanit vermiyor hatasi aliyorum. Programi ekte gonderiyorum, yardimci olursaniz...
Geri
Üst