s7 300 data block isimlerini kopyalama

checheva

Üye
Katılım
10 Ara 2008
Mesajlar
16
Puanları
1
Merhaba arkadaslar,

Bir projedeki data block isimlerini baska bir projeye kopyalamak istiyorum. Ekteki resimde de gorebilirsiniz. Nasil bir yol izlemeliyim, yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
 

Ekli dosyalar

  • data block isimleri.gif
    data block isimleri.gif
    294.7 KB · Görüntüleme: 67
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
CPU nun altındaki symbol dosyasını kopyalarsan yada içine girip ilgili data bloğun yazılarını kopyalayıp senin projende aynı yere yapıştırırsan olur. Yalnız dikkat komple symbol dosyasını kopyalarsan yeni yaptığın yazılar gidebilir. Bir de iki proje arasındaki aynı yazıyı kullanacağın adresler yada databloklar aynı olmalı.
 
daha degisik sekilde yaptim. once data blok isimlerinin yazili oldugu programi actim, daha sonra plc den programi indirip online oldum. iki pencere acikken online programdaki data bloklari ilk actigim programa surukleyerek biraktim, boylece data blok isimlerini yazili oldugu programla plc nin programindaki data blok degerleri ayni oldu. Cevabin icin tesekkurler Sellocan.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,528
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst