Zil arızası - yardım

Değerli ustalarım, iyi günler.

Dairemde şöyle bir problem yaşıyorum. Diyafonda hiçbir ışık yokken (yani kullanılmadığında) zil çalmıyor ancak diyafon üzerinde konuşma tuşuna basınca beyaz ışık yanarken hem aşağıdan hem de yukarıdan zil kesik kesik çalıyor. Diyafon üzerinden konuşma ve kapı otomatiği açma işlemlerini sorunsuz olarak yapabiliyorum.

4-5 kişiye sordum 3 tanesi diyafon şubesi arızası dedi 1 tanesi santralden olabilir dedi 1 tanesi de santralden kısa devre dedi. Konu hakkında görüşlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

KONU İLE İLGİLİ ÇEKTİĞİM VİDEO : https://dosya.co/9ddw6mdvumnp/VID20250728211626.mp4.html

VİDEO BOYUTU BÜYÜK OLDUĞU İÇİN SİTEYE YÜKLEYEMEDİM KUSURA BAKMAYIN..

Son düzenleme:
Değerli ustalarım, iyi günler.

Dairemde şöyle bir problem yaşıyorum. Diyafonda hiçbir ışık yokken (yani kullanılmadığında) zil çalmıyor ancak diyafon üzerinde konuşma tuşuna basınca beyaz ışık yanarken hem aşağıdan hem de yukarıdan zil kesik kesik çalıyor. Diyafon üzerinden konuşma ve kapı otomatiği açma işlemlerini sorunsuz olarak yapabiliyorum.

4-5 kişiye sordum 3 tanesi diyafon şubesi arızası dedi 1 tanesi santralden olabilir dedi 1 tanesi de santralden kısa devre dedi. Konu hakkında görüşlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

KONU İLE İLGİLİ ÇEKTİĞİM VİDEO : https://dosya.co/9ddw6mdvumnp/VID20250728211626.mp4.html

VİDEO BOYUTU BÜYÜK OLDUĞU İÇİN SİTEYE YÜKLEYEMEDİM KUSURA BAKMAYIN..
İç ünitenin zil hattı rölesi bozulmuş olabilir , Boştayken ışığın da olmaması, güç beslemesinin veya iç ünitedeki regülasyonun düzgün çalışmadığını gösteriyor , Santralde bir kısa devre veya topraklama sorunu olabilir.
Ölçü aleti ile ile zil hattı, konuşma hattı ve kapı açma hattı voltajları test et
Konuşma ve kapı açma hattı çalıştığına göre, muhtemelen sorunun zil hattında.
İlk şüpheli parça İç ünite (diyafon )
Varsa imkanın aynı marka/model bir cihaz geçici olarak takıp denersen sorunun netleşir üstat .

Biraz geç güncelleme oldu, Kablo bağlantılarında ve diyafonda herhangi bir sorun yoktu. Aşağı katta bulunan buatta kablolama yanlış yapılmış bu sebeple zil kesik kesik çalıyormuş. Turuncu ile kırmızı 1 kablo da birbirine karışmış. Bu karışıklığı düzeltip doğru renk eşleştirme yapınca sorun düzeldi.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,235
Son üye
ramazanatas

Yeni konular

Geri