Zelio ile yaptığım çift el buton çalışması

dıger kısımlarını yapmıs oldugum makas projesınden uyarlayacagım ıcın projenın tamamı bıtmıs degıl
onuda ornek olarak paylaşayım
presın panosundakı seçıcı buton cıft el seçildiginde dıger senaryolar devre dısı kalacak ve cıft el butonu bu tekerrur onleyıcı konfıgrasyona start verecek elınızı cekmesenız dahı ıkıncı bır basımı yapmayacak ve sısteme guvenlık perdesı rolesı yardımı ıle onlem alınacak .asırı bır guvenlık onlemı oluyor ama musterı ıstegı bu yonde projenın tamamını degılde kısım kısım paylastııgım ıcın guvenlık acıgı algılanması normal
dıkkatınız yersız degıl elbette her onlem ırdelenmeli son olarak presı her senaryoda musterıye gıtmeden bırebır deneyecegım sadece program uzerı kontrol yeterlı olmaz ..zelio agır tonajlı preslerde sonuna kadar yeterlı olmadıgı için karmasık proseslı makınalar ıcın plc uzerıne yogunlasıyorum ..katkılarıınız ıcın tesekkur ederım
Cihaz tasarlayıp satıyorsanız standartlar sizin için daha önemli. Bence sizin satın almanız (eğer yoksa) yararınıza olabilir.

Sitede şöyle bir yazı gördüm ama dediğim gibi standartı kendim incelemediğim için ne yazdığını tam bilemiyorum.

https://www.saviroma.com.tr/tr/teknolojiler/safety/safety-2/
1761333423234.webp

Son düzenleme:
Cihaz tasarlayıp satıyorsanız standartlar sizin için daha önemli. Bence sizin satın almanız (eğer yoksa) yararınıza olabilir.
sıfırdan uretım demıyelım mekanıgı revıze edılıp deforme olmamıs kısımları degılde rısklı mekanık kısımları yenılenen preslerın hem mekanık hemde elektrıksel revızyonu
kullanım dısı olan preslerı yenıleyıp gerı kazanıyoruz

Sitede şöyle bir yazı gördüm ama dediğim gibi standartı kendim incelemediğim için ne yazdığını tam bilemiyorum.

https://www.saviroma.com.tr/tr/teknolojiler/safety/safety-2/
Ekli dosyayı görüntüle 119229
evet okudum suan devamlı eş zamanlı olursa her hangı bır buton cekılınce durması şart ..durmazsa zaten çıft el butonunun anlamı kalmaz ..tek el seçımınde tekerrur olmayacagı ıcın benım konfigrasyonda o sartı koymadım ..serı basımda da zatenguvenlık perdesı devreye gırecek

ayrıca bu krıtıgın yapılması konuyu ınceleyenler ıcınde cok faydalı olacak
projenın bloklar halınde tasarlanması anlamında yol gosterıcı olacak
çalışmalarımın eleştırılmesı benım ve paylasımdan yararlananların menfaatıne olur

hareket iki yönlü ve iki duraklı olabilir.
1. yarım saykıl reaksiyonu ile 2. yarım saykıl reaksiyonu çift el buton temasına göre tasarlanır.
iki elin butonların üzerinde olması reaksiyon sırasında emniyeti sağlar.

Çift el butonu sistemini bir plc ile yaparsanız. İş kanunu ile alaklı kabul görünmez. İşi bilen bir iş güvenliği uzmanı bunu kabul etmez (ama anlamıyorlar) o başka. Ya safe-modül kullanacaksınız yada çiftel butonu rölesi kullanacaksınız.

ozaman bende buraya dıp not duseyım ..yaptıgım arastırmaya dayanarak guvenlık modullerı kadar guvenlı olmazmıs ..safe modul kontakların arkını dahı gözlemleyebılıyormııs ..projeme pillz role ekledim bu paylaşımımı egzersız olarak görsunler ozaman teşekkürler

Forum istatistikleri

Konular
133,413
Kullanıcılar
459,383
Son üye
tuncay86

Çevrimiçi üyeler

Geri