Zayıf topraklama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan grindd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

grindd

Üye
Merhaba binamda topraklama zayıf bilgisayarım yüksek akım çektiğinde monitörümde titremeler mouse sağa sola çevirince titremeler yaşıyorum ekran kartını ve güç kaynağını kasadan çıkardığımda bu durum iyice azalıyor elimi ekran kartıma dokunduruğumda düzelme oluyor bunu zayıf topraklama yüzünden olduğunu düşünüyorum başka evde de denedim sorun olmuyor apartmanda oturuyorum yeni bir topraklama yaptırmam çok maliyetli bu durumu nasıl düzeltebilirim yardımlarınızı bekliyorum.

Bunun maliyet açısından bakıldığında daha kolay bir çözümü mevcuttur; toprakla temaslı olarak giden merkezi ısıtma tesisatlı kalorifer sistemı, sıhhi (su) tesisatı boruları evde varsa bunlara (armatür veya bataryalarına, kalorifer peteklerinin iletken, boyası kazınmış yerlerine) 0.50-.75 mm2 tekli TTR kablo ile uzatmalı priz topraklmasına kadar kablo uzatıp çekin, uzatmalı çoklu prize toprak iletkeni kısmından bu kabloyu irtibatlandırın ve masaüstü PC'sini evde sağlıklı bir topraklama hattınız varmış gibi kullanın.

Not 1: Topraklama hattınız evde belli ki çok zayıfmış, el ile ekran kartına olan beden topraklamasıyla bu sorunun bir anda düzelmesi bize bunu gösteriyor. Evde inverter klimaya buatta toprak hattı bulunmayınca kalorifer peteklerinden 0.75 mm2 kabloyu klima klemens girişine girerek (klima uzmanı olan Serkan ŞAHİN'in onayını bu forumdan alarak) kullanıyorum 2014 yılından beri split tipteki Mitsubishi Electriic inverter klima sıkıntısız olarak statik elektrikten muaf olarak çalışıyor. Keza evdeki 3 odadaki 3 ayrı masaüstü PC'ye ayni yöntemle toprak hatlarını çektim, hiç birisi şimdiye kadar bozulmadı.

Not 2: Doğalgaz borularından topraklama yapmak amaçlı hiçbir kabloyla hat bağlanamaz ve çekilemez. Yönetmeliğe göre bu çok tehlikeli ve yasaktır. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Dogalgaz için var olan yasak, elektrik iç tesisleri yönetmeliğinde "su borusu doğrudan topraklama olarak kullanilamaz" mealinde madde ile yasaklanmıştır yanlış animsamiyorsam. Yaratacağı tehlikeleri saymaya gerek yok sanırım.

Topraklamanın makbulü;

Topraklama kazığıyla,levhasıyla yapılmış olanıdır.

Allah korusun klimanız farz edinki toprak hattına kaçak elektrik sızdırdı,

Toprak hattınız su borusuna bağlı.o su borusu üzerinden voltajın seviyesine göre;bağlı olduğu tüm hattaki canlıların ölümüne kadar gider bu iş.

Oldu ki bişey oldu ana haber bültenlerinde illaki görürüz böyle bi haberi.bilinçli taksirle adam öldürmektir bu.

İsmini verdiğiniz abimizin adı kalsın yine burda mahkemede yasal delil olarak kullanılır.

Elektrik işi uydurmasyon,baştan savma,günü kurtarma,veya ucuza halledilecek bir konu değil.Hele ki evde tüm cihazlar elektronik hassas kartlı artık.

Lütfeen güvendiğiniz işinin ehli bir elektrikçi çağırın keşif yaptırın ve olması gerektiği haline döndürün tesisatınızı.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri